News

Armata rusă respinge acuzațiile conform cărora o rachetă a doborât zborul MH17

Armata rusă a respins joi, 25 mai, concluziile anchetatorilor internaţionali potrivit cărora racheta care a doborât zborul MH17 deasupra Ucrainei în 2014 provenea de la o unitate militară rusă.

Armata rusă acuză Kievul pentru prăbușirea zborului MH17, în care au decedat 298 de persoane.

‘Nicio rachetă antiaeriană a armatei ruse nu a trecut vreodată frontiera ruso-ucraineană’, a afirmat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţiile de presă ruse.

Autorităţile ruse au furnizat ‘dovezi complete’ ale ‘implicării unităţilor ucrainene care au folosit rachete Buk pentru a distruge avionul’, a spus ministerul.

Citiți și despre concluziile la care au ajuns anchetatorii internaționali privind prăbușirea zborului MH17, deasupra Ucrainei, în 2014.

Avionul companiei Malaysia Airlines efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur. A fost doborât în estul separatist prorus al Ucrainei la 17 iulie 2014. Toate cele 298 de persoane care se aflau la bordul său, în majoritate olandezi, şi-au pierdut viaţa.

Rusia a negat în nenumărate rânduri implicarea sa în această tragedie şi a acuzat forţele ucrainene.

Joi, anchetatorii internaţionali ‘au concluzionat că racheta Buk-Telar, care a doborât MH17, provenea de la Brigada 53 antiaeriană cu baza la Kursk, în Rusia’, informează Agerpres.

‘În primele ore după tragedie, Ministerul rus al Apărării a negat în mod oficial insinuările părţii ucrainene despre presupusa implicare a soldaţilor ruşi’, a insistat joi Ministerul rus al Apărării.

Citiți și despre lansarea a 4 rachete intercontinentale de pe un submarin rusesc. Un videoclip prezintă imagini spectaculare.

‘Anchetatorii olandezi nu au luat deloc în considerare mărturiile persoanelor din apropierea locului catastrofei. Aceștia au fost martori la tirurile care proveneau din zone controlate de forţele ucrainene’, a continuat armata rusă.

Ei ar trebui să se refere mai degrabă la asta decât ‘la lucruri create de generatori precum (site-ul de investigaţii) Bellingcat sau serviciile de securitate din Ucraina’, a mai spus ministerul.

În septembrie 2016, anchetatorii internaţionali ajunseseră deja la concluzia că racheta fusese adusă din Rusia. Aceasta a fost apoi lansată de pe teritoriul din estul Ucrainei, controlat de separatişti proruşi. Totuşi, ei nu au indicat cine anume a lansat proiectilul.

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

OKalba Turbo – Servicii Profesionale pentru Performanța Maximă a Mașinii Tale

La OKalba Turbo, suntem dedicați să menținem mașina ta în cea mai bună formă. Oferim…

3 zile ago

FBI avertizează oamenii să nu folosească stațiile publice de încărcare a telefoanelor

În ultimul timp, FBI-ul a emis o avertizare importantă pentru consumatori: evitați utilizarea stațiilor publice…

4 zile ago

Scandalul din Aeroportul din Cluj-Napoca: Pasageri lăsați în urmă și acuzații de neglijență

Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca a fost martorul unui incident tulburător în care mai mulți pasageri…

4 zile ago

Cum să alegeți toaleta ecologică potrivită pentru nevoile dumneavoastră

Atunci când vine vorba de alegerea unei toalete ecologice, există o varietate de opțiuni disponibile…

2 săptămâni ago

Redefinirea călătoriilor globale cu World Tourism Portal

Pe măsură ce lumea se redeschide treptat călătorilor post-pandemie, cererea pentru resurse de călătorie fiabile…

4 săptămâni ago

Mai joaca romanii la loterie?

Loteria Romana este una dintre cele mai apreciate de la noi din tara, deoarece premiile…

o lună ago

Acest site folosește cookies.