Categories: News

Armata rusă respinge acuzațiile conform cărora o rachetă a doborât zborul MH17

Armata rusă a respins joi, 25 mai, concluziile anchetatorilor internaţionali potrivit cărora racheta care a doborât zborul MH17 deasupra Ucrainei în 2014 provenea de la o unitate militară rusă.

Armata rusă acuză Kievul pentru prăbușirea zborului MH17, în care au decedat 298 de persoane.

‘Nicio rachetă antiaeriană a armatei ruse nu a trecut vreodată frontiera ruso-ucraineană’, a afirmat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţiile de presă ruse.

Autorităţile ruse au furnizat ‘dovezi complete’ ale ‘implicării unităţilor ucrainene care au folosit rachete Buk pentru a distruge avionul’, a spus ministerul.

Citiți și despre concluziile la care au ajuns anchetatorii internaționali privind prăbușirea zborului MH17, deasupra Ucrainei, în 2014.

Avionul companiei Malaysia Airlines efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur. A fost doborât în estul separatist prorus al Ucrainei la 17 iulie 2014. Toate cele 298 de persoane care se aflau la bordul său, în majoritate olandezi, şi-au pierdut viaţa.

Rusia a negat în nenumărate rânduri implicarea sa în această tragedie şi a acuzat forţele ucrainene.

Joi, anchetatorii internaţionali ‘au concluzionat că racheta Buk-Telar, care a doborât MH17, provenea de la Brigada 53 antiaeriană cu baza la Kursk, în Rusia’, informează Agerpres.

‘În primele ore după tragedie, Ministerul rus al Apărării a negat în mod oficial insinuările părţii ucrainene despre presupusa implicare a soldaţilor ruşi’, a insistat joi Ministerul rus al Apărării.

Citiți și despre lansarea a 4 rachete intercontinentale de pe un submarin rusesc. Un videoclip prezintă imagini spectaculare.

‘Anchetatorii olandezi nu au luat deloc în considerare mărturiile persoanelor din apropierea locului catastrofei. Aceștia au fost martori la tirurile care proveneau din zone controlate de forţele ucrainene’, a continuat armata rusă.

Ei ar trebui să se refere mai degrabă la asta decât ‘la lucruri create de generatori precum (site-ul de investigaţii) Bellingcat sau serviciile de securitate din Ucraina’, a mai spus ministerul.

În septembrie 2016, anchetatorii internaţionali ajunseseră deja la concluzia că racheta fusese adusă din Rusia. Aceasta a fost apoi lansată de pe teritoriul din estul Ucrainei, controlat de separatişti proruşi. Totuşi, ei nu au indicat cine anume a lansat proiectilul.

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Redefinirea călătoriilor globale cu World Tourism Portal

Pe măsură ce lumea se redeschide treptat călătorilor post-pandemie, cererea pentru resurse de călătorie fiabile…

11 ore ago

Mai joaca romanii la loterie?

Loteria Romana este una dintre cele mai apreciate de la noi din tara, deoarece premiile…

6 zile ago

Inspiratie pentru Cadouri de Paste: Idei pentru Toate Gusturile si Bugetele

Gasirea cadoului perfect de Paste poate fi o provocare, mai ales cand doresti sa multumesti…

6 zile ago

Wizz Air Malta este un pionier în materie de siguranță și inovație la Parlamentul European, cu certificatul său de operator aerian EASA

 Astăzi, Wizz Air Malta a găzduit o întâlnire importantă de briefing la Parlamentul European. Evenimentul,…

2 săptămâni ago

Cum să ai grijă de zona ta intimă cu un gel intim potrivit?

Fiecare doamnă dorește să fie sănătoasă și frumoasă, însă frumusețea exterioară este imposibilă fără un…

3 săptămâni ago

Tehnologii inovative în construcții: Eficientizarea lucrărilor cu echipamente moderne

Într-o lume unde schimbările constante definesc realitatea noastră, tehnologia stă la baza progresului și eficienței…

4 săptămâni ago

Acest site folosește cookies.