Armata rusă respinge acuzațiile conform cărora o rachetă a doborât zborul MH17

Andrei Beldiman, 25 mai. 2018

Armata rusă a respins joi, 25 mai, concluziile anchetatorilor internaţionali potrivit cărora racheta care a doborât zborul MH17 deasupra Ucrainei în 2014 provenea de la o unitate militară rusă.

Armata rusă acuză Kievul pentru prăbușirea zborului MH17, în care au decedat 298 de persoane.

‘Nicio rachetă antiaeriană a armatei ruse nu a trecut vreodată frontiera ruso-ucraineană’, a afirmat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţiile de presă ruse.

Autorităţile ruse au furnizat ‘dovezi complete’ ale ‘implicării unităţilor ucrainene care au folosit rachete Buk pentru a distruge avionul’, a spus ministerul.

Citiți și despre concluziile la care au ajuns anchetatorii internaționali privind prăbușirea zborului MH17, deasupra Ucrainei, în 2014.

Avionul companiei Malaysia Airlines efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur. A fost doborât în estul separatist prorus al Ucrainei la 17 iulie 2014. Toate cele 298 de persoane care se aflau la bordul său, în majoritate olandezi, şi-au pierdut viaţa.

Rusia a negat în nenumărate rânduri implicarea sa în această tragedie şi a acuzat forţele ucrainene.

Joi, anchetatorii internaţionali ‘au concluzionat că racheta Buk-Telar, care a doborât MH17, provenea de la Brigada 53 antiaeriană cu baza la Kursk, în Rusia’, informează Agerpres.

‘În primele ore după tragedie, Ministerul rus al Apărării a negat în mod oficial insinuările părţii ucrainene despre presupusa implicare a soldaţilor ruşi’, a insistat joi Ministerul rus al Apărării.

Citiți și despre lansarea a 4 rachete intercontinentale de pe un submarin rusesc. Un videoclip prezintă imagini spectaculare.

‘Anchetatorii olandezi nu au luat deloc în considerare mărturiile persoanelor din apropierea locului catastrofei. Aceștia au fost martori la tirurile care proveneau din zone controlate de forţele ucrainene’, a continuat armata rusă.

Ei ar trebui să se refere mai degrabă la asta decât ‘la lucruri create de generatori precum (site-ul de investigaţii) Bellingcat sau serviciile de securitate din Ucraina’, a mai spus ministerul.

În septembrie 2016, anchetatorii internaţionali ajunseseră deja la concluzia că racheta fusese adusă din Rusia. Aceasta a fost apoi lansată de pe teritoriul din estul Ucrainei, controlat de separatişti proruşi. Totuşi, ei nu au indicat cine anume a lansat proiectilul.

← Close