Armata rusă respinge acuzațiile conform cărora o rachetă a doborât zborul MH17

Andrei Beldiman, 25 mai. 2018

Armata rusă a respins joi, 25 mai, concluziile anchetatorilor internaţionali potrivit cărora racheta care a doborât zborul MH17 deasupra Ucrainei în 2014 provenea de la o unitate militară rusă.

Armata rusă acuză Kievul pentru prăbușirea zborului MH17, în care au decedat 298 de persoane.

‘Nicio rachetă antiaeriană a armatei ruse nu a trecut vreodată frontiera ruso-ucraineană’, a afirmat Ministerul rus al Apărării, citat de agenÅ£iile de presă ruse.

Autorităţile ruse au furnizat ‘dovezi complete’ ale ‘implicării unităţilor ucrainene care au folosit rachete Buk pentru a distruge avionul’, a spus ministerul.

Citiți și despre concluziile la care au ajuns anchetatorii internaționali privind prăbușirea zborului MH17, deasupra Ucrainei, în 2014.

Avionul companiei Malaysia Airlines efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur. A fost doborât în estul separatist prorus al Ucrainei la 17 iulie 2014. Toate cele 298 de persoane care se aflau la bordul său, în majoritate olandezi, şi-au pierdut viaţa.

Rusia a negat în nenumărate rânduri implicarea sa în această tragedie şi a acuzat forţele ucrainene.

Joi, anchetatorii internaÅ£ionali ‘au concluzionat că racheta Buk-Telar, care a doborât MH17, provenea de la Brigada 53 antiaeriană cu baza la Kursk, în Rusia’, informează Agerpres.

‘ÃŽn primele ore după tragedie, Ministerul rus al Apărării a negat în mod oficial insinuările părÅ£ii ucrainene despre presupusa implicare a soldaÅ£ilor ruÅŸi’, a insistat joi Ministerul rus al Apărării.

Citiți și despre lansarea a 4 rachete intercontinentale de pe un submarin rusesc. Un videoclip prezintă imagini spectaculare.

‘Anchetatorii olandezi nu au luat deloc în considerare mărturiile persoanelor din apropierea locului catastrofei. AceÈ™tia au fost martori la tirurile care proveneau din zone controlate de forÅ£ele ucrainene’, a continuat armata rusă.

Ei ar trebui să se refere mai degrabă la asta decât ‘la lucruri create de generatori precum (site-ul de investigaÅ£ii) Bellingcat sau serviciile de securitate din Ucraina’, a mai spus ministerul.

În septembrie 2016, anchetatorii internaţionali ajunseseră deja la concluzia că racheta fusese adusă din Rusia. Aceasta a fost apoi lansată de pe teritoriul din estul Ucrainei, controlat de separatişti proruşi. Totuşi, ei nu au indicat cine anume a lansat proiectilul.

← Close