VIDEO. Lansarea rachetelor de pe un submarin rusesc

Andrei Beldiman, 23 mai. 2018

Urmăriți momentul inedit în care are loc lansarea rachetelor de pe un submarin rus.

Patru rachete intercontinentale Bulava au fost lansate marți, 22 mai, de pe un submarin rusesc.

Rachetele au fost lansate de la bordul submarinului nuclear Iuri Dolgoruki al Forțelor Federației Ruse. Acestea au fost lansate în carul unui test desfășurat marți, 22 mai. Cele patru rachete intercontinentale Bulava pot transporta focoase atomice. Au raze de acţiune de 9.300 de kilometri.

Citiți și despre Lufthansa Grop va suplimenta zborurile către Rusia. Lufthansa Group va oferi 85 de zboruri suplimentare spre Rusia. În plus, pe data de 12 iunie, echipa națională a Germaniei va fi transportată la Moscova la bordul aeronavelor Lufthansa.

Rachetele au fost lansate în timp ce submarinul era scufundat în Marea Albă. Acestea au fost lansate către ţinte din Poligonul Kura, situat în Peninsula Kamceatka. Ministerul Rus al Apărării a publicat miercuri imagini cu lansarea rachetelor.

Este o premieră lansarea simultană a patru rachete balistice, care a fost efectuată în cadrul pregătirilor de luptă. Pe parcursul pregătirilor, echipele au dat dovadă de profesionalism și au demonstrat că nivelul lor de pregătire este ireproșabil.

Submarinul de croazieră “Yuri Dolgoruky” a intrat în componeța flotei în 2012. Este dotat cu 16 rachete balistice și arme.

Un submarin rus lansează patru rachete intercontinentale din Marea Albă.

“Pe 22 mai, în cadrul Proiectului 955 Borei, submarinul nuclear Iuri Dolgoruki a lansat patru rachete Bulava din Marea Albă spre ţinte din Poligonul Kura, situat în Peninsula Kamceatka”, anunţă Flota Nordică a Rusiei.

Citiți și despre ”Infrastructură subterană teroristă” aparţinând Hamas, în nordul Fâşiei Gaza, a fost ținta unui atac al avioanelor militare israeliene. Anunțul a fost făcut miercuri, 23 mai, de către armata israeliană. A fost precizat și faptul că au mai fost lovite alte două ţinte militare ale mişcării islamiste palestiniene.

“Testul confirmă disponibilitatea de luptă a submarinelor strategice din cadrul Proiectului Project-955 şi a sistemului de rachete Bulava”, precizează Flota Nordică.

Ministerul Rus al Apărării a publicat miercuri imagini video cu exercițiul și lansarea celor patru rachete intercontinentale de pe submarinul nuclear. Imaginile au fost postate pe pagina oficială de Facebook a Ministerului de Apărare a Federației Ruse.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close