News

Sindicatele angajaților Ryanair din 4 țări amenință compania cu greve în vara lui 2018

Sindicatele angajaților companiei aeriene low-cost, Ryanair, amenință cu greve în vara acestui an. Ei cer dreptate față de acțiunile întreprinse de companie vis a vis de greva angajaților din Portugalia.

Sindicatele angajaților Ryanair din Belgia, Italia, Portugalia și Spania amenință compania cu greva.

Compania aeriană low-cost a luat măsuri disciplinare împotriva însoțitorilor de zbor și a altor lucrători care au refuzat să fie folosiți ca oameni care să oprească greva. Vorbim despre evenimentul care a avut loc la sfârșitul lunii martie – începutul lui aprilie 2018, în Portugalia.

La sfârșitul lunii aprilie, sindicatele reprezentând lucrătorii companiei aeriene Ryanair din Belgia, Italia, Portugalia și Spania au emis un ultimatum. Au oferit companiei termenul limită de 30 iunie pentru a accepta respectarea legislației naționale a muncii. De asemenea, au cerut companiei să înceapă negocierile cu reprezentanții fiecărui sindicat și să aplice aceleași condiții de lucru pentru toți angajații din toate țările. Mai mult, organizațiile au avertizat că, în absența unui răspuns pozitiv din partea conducerii, vor lua măsuri coordonate, care ar putea include greve, în vara anului 2018.

Citiți și despre Ryanair admite că noile reguli privind check-in-ul cauzează haos în aeroporturi.

Sindicatele s-au întâlnit miercuri, 23 mai, la Madrid, pentru a studia răspunsurile Ryanair.

De asemenea au schimbat analizele juridice și și-au reiterat voința de a organiza greve în timpul verii, în cazul în care compania aeriană irlandeză nu le va accepta solicitările. În acest caz, vor organiza o nouă reuniune la Dublin, în iulie, pentru a organiza acțiuni industriale, inclusiv greve. O ședință generală a personalului de zbor Ryanair va avea loc în datele de 3 și 4 iulie, în capitala Irlandei, pentru a cere companiei un tratament echitabil.

Citiți și despre incident aviatic: două aeronave s-au ciocnit pe Aeroportul din Stansted.

Cu toate acestea, unele sindicate au avertizat deja compania că nu vor negocia decât în ​​cazul în care acțiunea disciplinară împotriva personalului care a intrat în grevă este ridicată. Ei au spus că sunt convinși că toate părțile interesate de viitorul Ryanair, precum și de pasageri și de mass-media ar putea vedea în mod clar că acționează în mod echitabil, deschis și legal, în timp ce compania aeriană dorea doar să mai câștige timp pentru a evita agrevele din vara anului 2018.

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Românii riscă amenzi de 6.000 de lei, dacă folosesc greşit cardul de energie. La ce trebuie să fie atenţi cei care primesc bani pentru facturi

Săptămâna viitoare începe distribuirea cardurilor de energie pentru plata facturilor, iar românii trebuie să ştie…

2 zile ago

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Franța: Grevă generală în transporturi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atrage atenția cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să…

2 zile ago

TAROM lansează oferte speciale pentru „Luna iubirii”

TAROM vine cu oferte speciale în luna februarie. Compania a creat o serie de oferte…

6 zile ago

TAROM și-a schimbat directorul general

TAROM are un nou director general după ce ce, Consiliul de Administrație, a luat act…

4 săptămâni ago

De ce Betano se implică în susținerea sportului?

Accesibilizarea jocurilor de noroc online vine cu multe avantaje pentru jucătorii pasionați, dar și cu…

2 luni ago

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță Știai că…

4 luni ago

Acest site folosește cookies.