Sindicatele angajaților Ryanair din 4 țări amenință compania cu greve în vara lui 2018

Andrei Beldiman, 02 iun.. 2018

Sindicatele angajaților companiei aeriene low-cost, Ryanair, amenință cu greve în vara acestui an. Ei cer dreptate față de acțiunile întreprinse de companie vis a vis de greva angajaților din Portugalia.

Sindicatele angajaților Ryanair din Belgia, Italia, Portugalia și Spania amenință compania cu greva.

Compania aeriană low-cost a luat măsuri disciplinare împotriva însoțitorilor de zbor și a altor lucrători care au refuzat să fie folosiți ca oameni care să oprească greva. Vorbim despre evenimentul care a avut loc la sfârșitul lunii martie – începutul lui aprilie 2018, în Portugalia.

La sfârșitul lunii aprilie, sindicatele reprezentând lucrătorii companiei aeriene Ryanair din Belgia, Italia, Portugalia și Spania au emis un ultimatum. Au oferit companiei termenul limită de 30 iunie pentru a accepta respectarea legislației naționale a muncii. De asemenea, au cerut companiei să înceapă negocierile cu reprezentanții fiecărui sindicat și să aplice aceleași condiții de lucru pentru toți angajații din toate țările. Mai mult, organizațiile au avertizat că, în absența unui răspuns pozitiv din partea conducerii, vor lua măsuri coordonate, care ar putea include greve, în vara anului 2018.

Citiți și despre Ryanair admite că noile reguli privind check-in-ul cauzează haos în aeroporturi.

Sindicatele s-au întâlnit miercuri, 23 mai, la Madrid, pentru a studia răspunsurile Ryanair.

De asemenea au schimbat analizele juridice și și-au reiterat voința de a organiza greve în timpul verii, în cazul în care compania aeriană irlandeză nu le va accepta solicitările. În acest caz, vor organiza o nouă reuniune la Dublin, în iulie, pentru a organiza acțiuni industriale, inclusiv greve. O ședință generală a personalului de zbor Ryanair va avea loc în datele de 3 și 4 iulie, în capitala Irlandei, pentru a cere companiei un tratament echitabil.

Citiți și despre incident aviatic: două aeronave s-au ciocnit pe Aeroportul din Stansted.

Cu toate acestea, unele sindicate au avertizat deja compania că nu vor negocia decât în ​​cazul în care acțiunea disciplinară împotriva personalului care a intrat în grevă este ridicată. Ei au spus că sunt convinși că toate părțile interesate de viitorul Ryanair, precum și de pasageri și de mass-media ar putea vedea în mod clar că acționează în mod echitabil, deschis și legal, în timp ce compania aeriană dorea doar să mai câștige timp pentru a evita agrevele din vara anului 2018.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close