O treime din trenurile Eurostar au fost anulate din cauza grevei, în Franța

Andrei Beldiman, 03 apr.. 2018

Trenurile Eurostar au fost anulate astăzi, iar cele cu destinația Disney au fost mutate pe alte rute. Greva din sistemul feroviar lovește crunt în Franța.

Sursa: dailymail.co.uk

Vor fi 2 zile de grevă, la fiecare 5 zile, pentru următoarele 3 luni. Jumătate din personalul care lucrează pentru Căile Ferate va participa la proteste. Greva este organizată contra planurilor de modernizare adoptate de președintele Macron Emmanuel.

O treime din trenurile Eurostar, între Londra și Paris, au fost anulate astăzi și mâine.

De asemenea 5 trenuri din Londra către Paris și 2 din Londra Către Bruxelles și Lille au fost anulate pentru zilele de 3 și 4 aprilie.

Trenurile către Parcul de Sistracții Disneyland sunt redirecționate. Turiștii sunt nevoiți să schimbe trenul la Gara de Nord din Paris, călătoria fiind pe o durată extinsă de timp.

În jur de 29,000 de pasageri vor avea trenurile anulate sau redirecționate pe parcursul zilelor de astăzi și mâine.

Această grevă este cea mai mare din ultimii ani.
Cele 4 sindicate feroviare protestează împotriva președintelui Emmanuel Macron și a încercărilor acestuia de a reforma monopolul căilor ferate.

Trenurile de călători din Paris vor fi afectate cel mai mult. Doar 1 din 8 trenuri de mare viteză va fi în funcțiune. De asemenea nici un tren nu va merge între Franța, Elveția, Italia și Spania și doar 1 din 3 trenuri va merge către Germania.

Alain Krakovitch, directorul general al Companiei feroviare SNCF Transilien, afirmă că această grevă va produce pierderi de la 10 până la 20 de milioane de euro pe zi.

Poliția din Paris a fost chemată pentru a menține ordinea, în timp ce sunt introduse autobuze publice pentru a înlocui trenurile anulate.

Haosul a fost raportat și în alte părți ale țării.

Sursa: dailymail.co.uk

Călătoria cu trenul, prin Alpi, între Paris și Milano, a fost înlocuită cu autocarul, care va face acest drum să fie străbătut de 3 ori mai greu.

De asemenea vor avea loc greve și în rândul personalului aerian în zilele următoare.
Toate aceste greve sunt parte dintr-un protest care își dorește să atragă atenția asupra acțiunilor președintelui Macron de a slăbi puterea sindicatelor.

Citiți și despre:

← Close