Avionul Vietnam Airlines, A350-900, a aterizat de urgență pe Otopeni

Andrei Beldiman, 03 apr.. 2018

Un avion al Companiei Vietnam Airlines a aterizat de urgență luni, 02 aprilie, pe Aeroportul Otopeni.

Sursa: news.ro

Avionul Vietnam Airlines, A350-900, care zbura de la Frankfurt la Hanoi, a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Otopeni, luni, ora 18:25.

Motivul acestei aterizări a fost faptul că unui pasager i s-a făcut rău. La scurt timp după aterizare acesta a primit îngrijiri medicale de la echipajele specializate ale aeroportului.

Avionul Vietnam Airlines, A350-900, care zbura de la Frankfurt la Hanoi, a aterizat de urgenţă, luni pe Aeroportul Otopeni, au anunţat reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Aterizarea a fost realizată în siguranţă, la ora 18.25, pe Aeroportul Internațional henri Coandă.

Directorul de comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), Valentin Iordache, a declarat pentru Agerpres:

“Este vorba despre un pasager de 30 de ani cu atac epileptic, inconştient. Aeronava a aterizat la ora 18:25 şi sunt două ambulanţe de la serviciul medical al aeroportului. Ce se va întâmpla mai departe este în funcţie de starea pasagerului.”

De asemenea, dl. Iordache a ținut să sublinieze faptul că avionul care a aterizat de urgenţă este unul “foarte mare”. Până la ora actuală, pe aeroportul Otopeni, nu a mai aterizat o astfel de aeronavă.

“Este un Airbus A350-900, care este foarte mare, şi nu am mai avut așa ceva pe aeroport până acum. Este o premieră. Şi a aterizat pe acea pistă mult hulită.”, a spus dl. Iordache.

”Pasagerul, de 30 de ani, este asistat de echipele Serviciului Asistenţă Medicală AIHCB”, au precizat reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, pe pagina de Facebook.

Fondată în 1956 sub denumirea Vietnam Civil Aviation, compania aeriană Vietnam Airlines a fost înființată ca întreprindere de stat în aprilie 1989. Vietnam Airlines are sediul în Long Bien District, Hanoi, cu huburi la Aeroportul Internațional Noi Bai și Aeroportul Internațional Tan Son Nhat. Compania aeriană zboară către 64 de destinații din 17 țări, cu excepția serviciilor partajate.

Citiți și despre:

← Close