În ciuda unei noi greve, pe 03 aprilie, Air France intenționează să asigure 75% din zboruri

Andrei Beldiman, 02 apr.. 2018

Compania aeriană Air France intenţionează să asigure 75% din zborurile programate pentru ziua de marţi, 03 aprilie. În această zi este anunţată o nouă grevă în rândul angajaților companiei.

Conform Agerpress, într-un comunicat publicat luni, 02 aprilie, Air France a estimat că ar urma să fie asigurate 70% din zborurile pe distanţe lungi.

De asemenea vor fi asigurate şi 67% din zborurile pe distanţe medii cu plecarea sau destinaţia aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Proporţia este de 85% pentru zborurile pe distanţe scurte. Aceste previziuni se bazează pe estimările companiei potrivit căreia, apelul de grevă va fi urmat de 32% din piloţi, 20% din personalul însoţitor şi 15% din personalul la sol al Air France.

Un grup format din 11 sindicate de la Air France a organizat deja două greve în acest an, în zilele de 22 februarie şi 23 martie.

Acesta a făcut un apel pentru organizarea unor noi greve în zilele de 3 şi 7 aprilie, în speranţa că astfel vor obţine o majorare salarială de 6%.

În paralel cu greva de la Air France, marţi 3 aprilie va demara o grevă mai amplă a angajaţilor de la compania naţională de căi ferate (SNCF). Acest lucru va paraliza o mare parte a reţelei de transport din Franţa. Greva muncitorilor din sectorul feroviar ar urma să se întinde pe parcursul a trei luni în valuri succesive de câte două zile. Acest evenimenta va fi cea mai importantă provocare cu care se confruntă preşedintele Emmanuel Macron de la venirea sa la putere în luna mai 2017.

Sindicatele de la Air France sunt nemulţumite de politica salarială a companiei. Sentimentul este accentuat mai ales având în vedere rezultatele solide înregistrate anul trecut de Air France. În acest timp echipa managerială susţine că nu poate oferi salarii mai mari fără a pune în pericol creşterea companiei într-un sector foarte competitiv.

Grupul Air France-KLM, al doilea mare transportator aerian din Europa, este deţinut în proporţie de 17,6% de statul francez şi în ultimii ani activitatea sa a fost afectate de numeroase greve şi conflicte de muncă.

Citiți și despre:

← Close