Aeronavă Tarom întoarsă pe Otopeni după 10 minute de la decolare

Andrei Beldiman, 22 mai. 2018

O aeronavă Tarom care decolase către Salonic, Grecia, s-a întors pe Aeroportul Internațional Henri Coandă la 10 minute de la decolare.

Aeronava companiei aeriene Tarom, ROT 275 – YLATF, cu destinaţia Salonic s-a întors, marţi, 22 mai, pe Aeroportul Otopeni, la 10 minute de la decolare.

Echipajul a luat decizia de a ateriza înapoi pe Otopeni în urma sesizării unor informaţii neconforme cu indicatorii tehnici optimi, informează operatorul aerian naţional.

„Siguranţa şi securitatea pasagerilor Tarom nu a fost pusă nicio clipă în pericol. Aeronava va fi înlocuită în cel mai scurt timp (circa 40 de minute) pentru a asigura, cu maximă celeritate, transportul pasagerilor la destinaţie. Aeronava de tip ATR 42-500 va fi supusă verificării tehnice amănunţite, în vederea remedierii neconformităţii şi asigurării condiţiilor optime de zbor”, precizează compania Tarom.

Citiți și despre aterizarea de urgență efectuată pe Otopeni – un bărbat și-a pierdut viața.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române Tarom a fost înfiinţată în 1954. Tarom îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, iar din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Citiți și despre aterizare de urgență: 53 de persoane au fost rănite.

Informațiile au fost furnizate de Agerpres.

Vara anului 2018 se anunţă a fi una plină de veşti bune pentru pasagerii care aleg serviciile Aeroportului Internaţional Sibiu. Tarom – Compania Naţională de Transporturi Aeriene a României, cel mai longeviv partener al Aeroportului Internaţional Sibiu, anunţă lansarea rutei Sibiu – Stuttgart începând cu data de 15 Iulie 2018.

Compania aerienă are și alte surprize pentru pasagerii acesteia, ca de exemplu noi rute. Noile curse Tarom vor fi inaugurate pe 1 iulie 2018. Compania aeriană națională va pune la dispoziția pasagerilor zboruri din Timișoara către Paris, Timișoara către Stuttgart, Cluj – Paris, Sibiu – Stuttgart, Chișinău – Timișoara și Constanța – Chișinău.

Detaliile despre frecvențele zborurilor și prețurile biletelor pentru zborurile de pe noile rute vor fi comunicate de compania Tarom în perioada următoare.

← Close