Aeronavă Tarom întoarsă pe Otopeni după 10 minute de la decolare

Andrei Beldiman, 22 mai. 2018

O aeronavă Tarom care decolase către Salonic, Grecia, s-a întors pe Aeroportul Internațional Henri Coandă la 10 minute de la decolare.

Aeronava companiei aeriene Tarom, ROT 275 – YLATF, cu destinaţia Salonic s-a întors, marţi, 22 mai, pe Aeroportul Otopeni, la 10 minute de la decolare.

Echipajul a luat decizia de a ateriza înapoi pe Otopeni în urma sesizării unor informaţii neconforme cu indicatorii tehnici optimi, informează operatorul aerian naţional.

“Siguranţa şi securitatea pasagerilor Tarom nu a fost pusă nicio clipă în pericol. Aeronava va fi înlocuită în cel mai scurt timp (circa 40 de minute) pentru a asigura, cu maximă celeritate, transportul pasagerilor la destinaţie. Aeronava de tip ATR 42-500 va fi supusă verificării tehnice amănunţite, în vederea remedierii neconformităţii şi asigurării condiţiilor optime de zbor”, precizează compania Tarom.

Citiți și despre aterizarea de urgență efectuată pe Otopeni – un bărbat și-a pierdut viața.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române Tarom a fost înfiinţată în 1954. Tarom îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, iar din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Citiți și despre aterizare de urgență: 53 de persoane au fost rănite.

Informațiile au fost furnizate de Agerpres.

Vara anului 2018 se anunţă a fi una plină de veşti bune pentru pasagerii care aleg serviciile Aeroportului Internaţional Sibiu. Tarom – Compania Naţională de Transporturi Aeriene a României, cel mai longeviv partener al Aeroportului Internaţional Sibiu, anunţă lansarea rutei Sibiu – Stuttgart începând cu data de 15 Iulie 2018.

Compania aerienă are și alte surprize pentru pasagerii acesteia, ca de exemplu noi rute. Noile curse Tarom vor fi inaugurate pe 1 iulie 2018. Compania aeriană națională va pune la dispoziția pasagerilor zboruri din Timișoara către Paris, Timișoara către Stuttgart, Cluj – Paris, Sibiu – Stuttgart, Chișinău – Timișoara și Constanța – Chișinău.

Detaliile despre frecvențele zborurilor și prețurile biletelor pentru zborurile de pe noile rute vor fi comunicate de compania Tarom în perioada următoare.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close