Aterizare de urgență. 53 de persoane au fost rănite

Andrei Beldiman, 22 mai. 2018

53 de persoane au fost rănite, dintre care una grav, în timpul serii de luni, 21 mai. Un avion al companiei naţionale saudite Saudia la Jeddah a efectuat o aterizare de urgență.

Aparatul Airbus A330 a decolat de la Medina, vestul Arabiei Saudite, şi se îndrepta spre Dacca, capitala Bangladeshului. La bordul avionului se aflau 141 de pasageri şi 10 membri de echipaj.

La scurt timp, piloţii au constatat o defecţiune la sistemul hidraulic, transmite AFP.
În urma defecțiunii trenul de aterizare din faţă s-a blocat, a informat Biroul de anchete al Aviaţiei civile saudite, într-un comunicat citat de agenţia oficială SPA.
Aeronava aparținea companiei aeriene Saudi Arabian Airlines.

În timpul aterizării zeci de pasageri au fost răniți ușor. Una dintre pasagere a suferit fracturi multiple.

”Pasagerii au fost evacuaţi. Cincizeci şi doi dintre ei au fost răniţi uşor, în timp ce o pasageră a suferit mai multe fracturi şi se află acum sub îngrijire medicală”, a precizat sursa citată.

Potrivit acesteia, ”a fost deschisă o anchetă mai aprofundată”.

Citiți și despre aterizare de urgență pe Otopeni. Un pasager s-a stins din viață. Cine este victima?

Pe internet a fost postat și un video în care putem observa cum aeronava aterizează sprijinită în botul acesteia. Scântei se răspândesc pe pistă.

Conform presei saudite, avionul a efectuat mai multe volte deasupra aeroportului din Jeddah (400 km sud de Medina) înainte de a începe aterizarea de urgenţă.

Citiți și despre incident în aeroport: un bărbat și-a pierdut viața după ce a căzut de la etaj.

În ianuarie 2004, un Boeing 767 al companiei naţionale saudite a efectuat o aterizare de urgenţă asemănătoare la Medina, incident soldat cu 29 de răniţi, informează Agerpres.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close