Accident aviatic, două avioane s-au ciocnit în zbor. O persoană și-a pierdut viața

Andrei Beldiman, 14 iun.. 2018

O persoană și-a pierdut viața în urma unui accident aviatic petrecut miercuri, 13 iunie.

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer.

Câteva rapoarte cu privire la coliziunea mortală au ajuns la Alaska State Troopers în jurul prânzului, a declarat pentru The Associated Press, Clint Johnson, șeful biroului regional al Consiliului Național pentru Siguranța Transporturilor din Alaska.

Citiți și Accident aviatic: un avion de luptă american s-a prăbușit în Japonia

Consiliul a confirmat că o persoană de la bordul avionului a murit în urma accidentului care a avut loc în apropiere de Anchorage. Nu este clar dacă individul era singur în avion. Persoana nu a fost identificată, din moment ce ceilalți membri ai familiei nu au fost informați încă. Avionul avariat a fost un Cessna “de înaltă aripă”, a declarat Johnson pentru The Associated Press.

Unul dintre piloți a aterizat în condiții de siguranță.

Unul dintre piloții, care pilota tot un avion de tip Cessna, a reușit să facă o aterizare neașteptată la o bază care face parte din Aeroportul Internațional Ted Stevens Anchorage.

Individul a coborât din avion făr a prezenta răni, a confirmat un reprezentant al Consiliului Național pentru Siguranța Transporturilor din Alaska.

Citiți și Accident aviatic în România. Un avion s-a ciocnit cu un camion în timp ce încerca să efectueze o aterizare de urgență pe un câmp.

Accidentul aviatic a avut loc miercuri, 13 iunie 2018, în Alaska.

Personalul pentru situații de urgență a văzut resturile primului avion parțial scufundat în râul Susitna. Unele resturi au aterizat pe mal.

Pe aceeași temă, un avion cu propulsie electrică s-a prăbuşit pe 31 mai pe un aerodrom în apropiere de Budapesta.
Ambele persoane aflate la bordul aeronavei, pilotul şi copilotul, și-au pierdut viaţa în accident, a anunţat compania germană Siemens.  Aceasta este compania care dezvoltă motoare pentru acest tip de avioane, relatează AFP.

← Close