Accident aviatic în Ungaria, 2 oameni și-au pierdut viața

Andrei Beldiman, 07 iun.. 2018

Un pilot și un copilot și-au pierdut viața în urma unui accident aviatic în Ungaria. Evenimentul neferiit s-a produs în apropierea capitalei.

Un avion cu propulsie electrică s-a prăbuşit săptămâna trecută pe un aerodrom în apropiere de Budapesta.

Ambele persoane aflate la bordul aeronavei, pilotul şi copilotul, și-au pierdut viaţa în accident, a anunţat miercuri compania germană Siemens.

Citiți și despre un accident aviatic care a avut loc în România în decursul zilei de 6 iunie. Un avion a lovit un camion și a luat foc la aterizare.

Siemens este compania care dezvoltă motoare pentru acest tip de avioane, relatează AFP.

‘Confirmăm că s-a produs un accident în care a fost implicat un avion Magnus eFusion echipat cu unul dintre motoarele noastre electrice”, a anunţat conducerea Siemens, cu sediul central la Munchen.

Cauzele accidentului din 31 mai sunt necunoscute.

Grupul industrial german a decis ca ”măsură de precauţie să menţină la sol toată flota Magnus eFusion’ până la încheierea anchetei.

Siemens desfăşoară împreună cu companiile Airbus şi Rolls Royce un program de dezvoltare a propulsiei electrice în aviaţie. Aceasta este o tehnologie care creează multe speranţe atât în ceea ce priveşte gestionarea traficului aerian tot mai intens cât şi pentru reducerea poluării.

Citiți și despre un accident care a avut loc astăzi, 7 iunie. Un autocar înmatriculat în România a fost implicat joi într-un accident în Bulgaria. 11 persoane de cetățenie română au fost rănite și transportate la spital.

Aparatul care s-a prăbuşit săptămâna trecută în Ungaria avea două locuri, informează Agerpres. Era utilizat ca prototip şi avea efectuate 240 de ore de zbor fără incidente, potrivit dpa.

Siemens a programat pentru anul 2020 primul zbor test pentru avioane de linie electrice capabile să transporte între 20 şi 120 de pasageri.

Compania americană Boeing intenţionează la rândul ei să comercializeze un prim avion electric hibrid cu 12 locuri începând din 2022.

← Close