Accident aviatic în România. Avionul a luat foc

Andrei Beldiman, 06 iun.. 2018

Știri de ultimă oră: un accident aviatic în România a avut loc imediat după ora 14:00, miercuri, 06 iunie.

Un avion utilitar a efectuat o aterizare forțată pe un câmp, în zona localității gălățene Băleni. Avionul a luat foc la aterizare.

La bordul acestuia se aflau două persoane. Acestea au reușit să iasă din aparatul de zbor. Ele au răni ușoare, dar sunt conștiente.

ACTUALIZARE, 16:20, 6 IUNIE

Un avion utilitar a aterizat forţat, miercuri, în zona localităţii gălăţene Băleni, după ce s-a lovit de un camion pe DJ 253, a declarat primarul localităţii Băleni, Lică Oprea.

Potrivit acestuia, avionul efectua lucrări de stropire cu insecticid deasupra unei culturi cu grâu aparţinând unei asociaţii agricole. În momentul în care avionul, care zbura la o înălţime extrem de mică, a survolat DJ 253, care se află perpendicular pe cultura de grâu ce trebuia stropită, s-a lovit de un camion înalt şi a aterizat forţat în cultura de grâu.

“După aterizarea forţată, avionul a luat foc, incendiul fiind stins de detaşamentul de pompieri voluntari din cadrul Primăriei Băleni. În urma aterizării forţate a fost rănit pilotul avionului, acesta suferind mai multe arsuri, motiv pentru care a fost transportat cu ambulanţa la spital. De obicei, când se stropesc culturile din avion, acesta zboară la o înălţime foarte mică, de 5-6 metri distanţă faţă de sol, pentru ca substanţa să nu se împrăştie din cauza vântului”, a spus primarul Lică Oprea.

Potrivit IGSU, în urma accidentului două persoane au suferit traumatisme şi arsuri, ambele ocupante ale aeronavei. Cele două persoane rănite au primit îngrijiri la faţa locului şi sunt transportate la UPU Galaţi – una cu elicopterul SMURD, iar cealaltă cu ambulanţa SAJ.

De asemenea, şoferul camionului a fost evaluat medical, fără a prezenta probleme.

Incendiul, care a afectat atât lanul de grâu cât şi aeronava, a fost lichidat.

Citiți și despre un turist american a dispărut în Munții Bucegi, după un zbor cu parapanta. Salvamontiștii și jandarmii se află în căutarea bărbatului care a zburat cu parapanta de pe Vârful Caraiman.

Directorul Serviciului de Ambulanță Județean Galați, Mihai Polinschi a declarat:
„Un accident aviatic a avut loc imediat după ora 14.00. Un avion a aterizat forțat pe un câmp între Băleni și Cudalbi și a luat foc. Comandantul și mecanicul au reușit să iasă, aveau răni dar sunt conștienți. sunt transportați la Spitalul de Urgență din Galați cu un elicopter SMURD și cu o ambulanță SAJ”. Sursa: MEDIAFAX.

Un avion utilitar a aterizat forţat miercuri în zona localităţii gălăţene Băleni, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă. Incidentul a avut loc în jurul orei 14.15.

La bordul aeronavei se aflau două persoane, care au ieșit singure din interior.

Din informațiile furnizate în apelul la numărul 112 , acestea nu prezintă răni grave. La față locului s-au deplasat două autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și un echipaj medical SAJ. De asemenea, a fost alertat și elicopterul SMURD.

Citiți și despre un elicopter prăbușit. 4 persoane au fost rănite.

Deocamdată nu se cunosc cauzele aterizării forţate a avionului utilitar.

Potrivit ISU Galați avionul a încercat să aterizeze pe un drum și a lovit remorca unui tractor. Nu au existat victime în tractor dar combustibilul aflat în avion s-a aprins și a incendiat un lan de grâu din vecinătate.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close