Accident aviatic: un avion de luptă american s-a prăbușit în Japonia

Andrei Beldiman, 11 iun.. 2018

Un avion de luptă american s-a prăbușit pe coasta de sud a Japoniei în timpul acestei dimineți.

Pilotul s-a catapultat și a fost salvat de forțele japoneze.

Informațiile au fost făcute publice de ministrul apărării din Tokyo.

Armata japoneză “a primit informații că un membru al echipajului avionului F15, care aparține de Baza Aeriană Kadena, s-a catapultat deasupra mării la aproximativ 80 de kilometri sud de Naha”, capitala regională a insulei japoneze sudice Okinawa, Itsunori Onodera a declarat reporterilor.

Citiți și Accident în Bulgaria. 11 români au fost răniți

Aproximativ o oră după primirea informațiilor inițiale, oficialii militari japonezi au reperat și au salvat pilotul care a suferit răni “non-viabile”, a spus Onodera.

Compania japoneză de radiodifuziune NHK a declarat că pilotul salvat are un picior rupt.

Kadena este cea mai mare bază militară americană din Japonia și găzduiește aproximativ 47.000 de soldați americani în cadrul unei alianțe de securitate de zeci de ani.

O serie de accidente care au implicat aeronave militare americane au provocat tensiuni, iar în ianuarie, secretarul apărării, James Mattis, și-a cerut scuze omologului său japonez în legătură cu incidentele.

Citiți și Accident aviatic în România. Avionul a luat foc

Dintre acestea amintim aterizări de urgență ale elicopterelor militare americane, o parte a unui elicopter care a căzut pe un teren școlar japonez și un accident mortal de anul trecut al unui Osprey MV-22 care a declanșat o operațiune de salvare masivă.

Armata americană investighează cauza ultimului accident, “dar am cerut să împărtășească informații cu noi și să ia măsuri ferme de siguranță pentru a preveni o repetare”, a spus Onodera.

Nu a existat nici un raport imediat despre alte daune cauzate de incident, a adăugat ministrul.

Locuitorii din Okinawa, care găzduiesc cea mai mare parte a trupelor americane din Japonia, au protestat din cauza accidentelor repetate.

O serie de crime, inclusiv violuri, agresiuni și agresiuni fizice comise de către personalul american, au declanșat, de asemenea, proteste în Okinawa. Acestea sunt motivele pentry tensiunile dintre Japonia și Statelor Unite.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close