Aeroportul din Hamburg a căștigat titlul de cel mai bun aeroport european

Andrei Beldiman, 22 iun.. 2018

Aeroportul din Hamburg a fost votat „Cel mai bun aeroport din Europa” în cadrul galei ACI Best Airport Awards, desfășurată în Bruxelles.

Aeroportul din Hamburg a câștigat titlul „Cel mai bun aeroport din Europa” în 2018 după victorii anterioare în 2012 și 2013.

Aeroportul a dominat competitorii din întreaga Europă în categoria „10-25 milioane de pasageri”, la Premiile Europe Best Airport Awards din Bruxelles. Aeroportul din Hamburg a câștigat în mai multe domenii principale, printre care se numără serviciul clienți, accesibilitatea, siguranța și mediul. Juriul ACI a apreciat concentrarea puternică a aeroportului asupra protecției mediului și a dialogului transparent cu publicul și vecinii aeroportului.

Citiți și Aeronava președintelui Turciei a aterizat pentru prima oară pe noul aeroport din Istanbul

Michael Eggenschwiler, CEO al aeroportului din Hamburg, a acceptat premiul marți, la cea de-a 28-a Adunare Generală ACI Europa din Bruxelles. În cadrul acesteia au participat 800 de reprezentanți importanți din industria aviatică. Juriul de experți a inclus reprezentanți ai EUROCONTROL, Conferința Europeană pentru Aviația Civilă și directorul general pentru mobilitate și transport al Comisiei Europene. Aceștia au ales cel mai bun aeroport din Europa în patru categorii (1-5 milioane pasageri, 5-10 milioane pasageri, 10-25 milioane de pasageri și peste 25 de milioane de pasageri.

Comunicarea transparentă cu pasagerii și protecția mediului au departajat Aeroportul din Hamburg d competitori.

După ceremonie, Dl. Eggenschweiler a afirmat:

„Este o mare onoare să primim pentru a treia oară acest premiu important. Pentru că, deși aeroportul din Hamburg a fost aici de mai mult de 107 de ani, este foarte important pentru noi – ca aeroport modern și urban – să continuăm dialogul și să ne asumăm responsabilitatea în și pentru regiune: ca angajator, ca furnizor de servicii și, de asemenea, ca vecin. Prin urmare, suntem deosebit de încântați de faptul că modul transparent de comunicare și activitatea noastră pentru protecția mediului au fost printre factorii care ne-au ajutat să câștigăm acest premiu prestigios”.

Citiți și Un nou terminal la Aeroportul Otopeni – investiție de 1 miliard de euro

În martie, Aeroportul Hamburg a câștigat premiul Skytrax în categoria „Cel mai bun aeroport regional european”, pe baza unui sondaj independent efectuat în special de pasageri interni și europeni, dar și de unii pasageri intercontinentali.

← Close