Zbor cu parapanta. Turist american dispărut în Munții Bucegi

Andrei Beldiman, 06 iun.. 2018

Turist american dispărut în Munții Bucegi, după un zbor cu parapanta. Bărbatul este căutat de salvamontiști.

Un turist american a dispărut în Munții Bucegi, după un zbor cu parapanta. Salvamontiștii și jandarmii se află în căutarea bărbatului care a zburat cu parapanta de pe Vârful Caraiman.

Operațiunile de căutare au demarat în decursul dimineații de miercuri, 6 iunie. Aceastea au fost demarate după ce la 112 s-a solicitat sprijin în căutarea unui turist american, care ar fi dispărut, după ce s-a aventurat să coboare cu parapanta de la Crucea Caraiman spre Bușteni.

ACTUALIZARE, 16:17, 6 IUNIE

Parapantistul american, care a dispărut miercuri dimineaţă, după ce s-a lansat în zbor de la Crucea Caraiman, a fost localizat, din elicopterul chemat să survoleze zona, acesta urmând a fi recuperat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, bărbatul a fost localizat din elicopter pe stânci, în dreapta Crucii Caraiman, el fiind înfăşurat în parapantă.

La faţa locului a fost solicitat elicopterul cu troliu pentru ridicarea persoanei în cauză, autorităţile neputând preciza la acest moment dacă turistul mai este în viaţă sau nu, informează Agerpres.

Turistul american făcea parte dintr-un grup format din alte două persoane, cu toții încercând să coboare cu parapanta de la Crucea Caraiman.

La destinație au ajuns numai doi dintre ei, moment în care au fost alertate autoritățile, informează Observatorul Prahovean.

Imediat s-au format echipe de căutare, formate din salvamontiști și jandarmi, fiind solicitat sprijinul și a unui elicopter.

Apelul la 112 a fost făcut în jurul orei 9 dimineața. Potrivit sesizării, trei persoane, doi americani și un neozeelandez s-au lansat în zbor cu parapanta de la Crucea Caraiman către Bușteni-Pârtia Călinderul.

Citiți și despre dispariția unui avion cu 10 persoane la bord. Rudele sunt consternate de atitudinea companiei aeriene.

Cel mai probabil din cauza curenților puternici de aer, unul dintre turiști nu a mai ajuns la destinație. Cei doi colegi ai săi au observat lipsa acestuia și au sesizat autoritățile.

„Jandarmii montani au solicitat sprijin aerian cu un helicopter IGAV București pentru survol aerian și un elicopter SMURD de la Târgul Mureș care v-a ateriza la Ghimbav Brașov pentru a acorda primul ajutor în cazul în care va fi nevoie”, se arată într-un comunicat al IJJ Prahova.

Citiți și despre aterizare de urgență pe șosea. Pasageri terifiați în trafic privesc un avion care aterizează în mijlocul șoselei.

Operațiunea de căutare este una extrem de dificilă pentru că aria este foarte mare.

Informația a fost confirmată și de șeful IJJ Prahova, Liviu Coman, care a precizat că au demarat căutările, în zona din spatele Telecabinei din Bușteni.

← Close