Vor fi introduse trenuri noi pe ruta România – Ucraina

Andrei Beldiman, 21 mai. 2018

Pasagerii interesați să călătorească pe ruta România – Ucraina vor beneficia de două perechi de trenuri noi care vor unii țara noastră cu vecinii din nord-est.

România și Ucraina au convenit să introducă două perechi de trenuri pe ruta Cernăuţi-Suceava la începutul anului 2019.

Informațiile au fost făcute public de către agenţia ucraineană Unian.

„În ceea ce priveşte transportul de pasageri pe calea ferată, părţile au convenit să introducă două perechi de trenuri (patru trenuri) începând de la 1 ianuarie 2019. Acestea vor lega Suceava (România) şi Cernăuţi (Ucraina) cu o oprire la staţia Vadul Siret”. Informează biroul de presă al Ministerului ucrainean al Infrastructurii. Decizia a fost făcută public la finalul unei întâlniri între adjunctul ministrului pentru Integrare Europeană, Viktor Dovhan şi secretarul de stat din Ministerul Transporturilor din România, Maria Magdalena Grigore.

De asemenea, părţile au căzut de acord asupra necesităţii de a organiza transporturile intermodale pe teritoriile Ucrainei şi României. Au promis că îşi vor extinde cooperarea.
„Cu privire la transportul rutier, părţile au văzut de acord să majoreze cota de autorizaţii pentru transportul rutier internaţional pentru 2018-2019. În viitorul apropiat, transportatorii ucraineni vor primi un număr suplimentar de 4.500 autorizaţii şi 1.000 de autorizaţii bilaterale”. Se mai arată în comunicatul Ministerului ucrainean al Infrastructurii, remis Agerpres.

În acest weekend au fost făcute public informații privind noul sistem electronic din Gara de Nord, București. Călătorii care merg cu trenul din Gara de Nord, Bucureşti vor observa un nou sistem electronic de afișare a curselor feroviare. Aflați toate detaliile AICI.

Săptămâna trecută, în urma unui bombardament în Ucraina, au fost înregistrate 4 decese şi 13 răniţi. Cel puţin patru persoane, între care un adolescent, au fost ucise şi alte 13 au fost rănite în noi confruntări armate în estul separatist al Ucrainei. La rândul lor, separatiştii au afirmat că doi combatanţi au fost ucişi şi un al treilea a fost rănit în confruntări cu armata ucraineană.

← Close