Un nou sistem electronic pentru informarea călătorilor în Gara de Nord

Andrei Beldiman, 21 mai. 2018

Călătorii care merg cu trenul din Gara de Nord, Bucureşti vor observa un nou sistem electronic de afișare a curselor feroviare.

Începând cu luna iunie, un nou sistem electronic pentru informarea călătorilor va fi pus în funcționare în Gara de Nord din capitală.

Investiția a costat 1,7 milioane de lei, a anunţat sâmbătă, pe Facebook, CFR Infrastructură.

Citiți și despre trenurile Eurostar care circulă pe noua rută Londra – Amsterdam.

“36 de panouri electronice cu LED vor oferi informaţii referitoare la orele de sosire/plecare, ruta sau linia de garare. 28 de panouri vor fi montate la intrarea şi la mijlocul peroanelor 1-14. 8 panouri electronice cu LED vor exista la intrările în gară (Griviţa-Metrou, Coloane şi Dinicu Golescu). Altele vor fi montate în faţa Biroului Central de Informaţii și în holul caselor de bilete clasa I. Iar 17 monitoare TV vor fi montate în birourile de informaţii – biroul central de informaţii/biroul de informatii clasa a II-a/biroul Relaţii cu Publicul – la casele de bilete clasa a II-a şi în sălile de aşteptare clasa I şi a II-a”. Au detaliat reprezentanţii companiei.”

Citiți și despre cele mai pitorești călătorii cu trenul din lume.

Executantul lucrărilor este ISAF SA. Costul total de 1,7 milioane de euro va fi acoperit din fondurile proprii ale CFR SA. informează Agerpres.

Transportul feroviar din țara noastră are multe hibe. La polul opus se află Japonia. Iată ce s-a întâmplat după ce un tren a plecat din stație cu doar 25 de secunde mai devreme.

După ce a închis uşile trenului, cu un minut mai devreme, conductorul a realizat greşeala. Acesta ar fi putut evita situaţia jenantă. Însă pentru că nu a văzut niciun pasager pe platformă a decis să lase lucrurile aşa şi să se pună în mişcare mai devreme . Astfel a devansat cu 25 de secunde momentul plecării. Descopriți toate detaliile pe care CFR călători ar putea să le învețe de la sistemul feroviar japones, pentru a asigura un confort sporit.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close