Cele mai pitorești călătorii cu trenul din lume

Viața este prea agitată? Vă doriți o călătorie care să vă transpună într-o altă eră? Iată care cele mai pitorești călătorii cu trenul din lume

Sursa: Macs Adventure

1. Linia West Highland, Marea Britanie

Cea mai atrăgătoare cursă cu trenul de pe teritoriul Marii Britanii conectează Glasgow de Mallaig. Bucurați-vă în decursul unei călătorii de 90 de minute, de castele, văi, lacuri, ostroavele Eigg, Much și Rum. De asemenea veți vedea și Viaductul Glenfinnan în apropierea portului Mallaig. Această cursă este populară datorită asocierii cu filmul Harry Potter și cursa Hogwarts Express.

Sursa: Kuoni

2. Munții Stâncoși, Canada

Această cursă se desfășoară pe ruta originală a trenului Canadian Pacific, din 1885. Trenul străbate zona Munților Stâncoși Canadieni. În decursul acestui drum de două zile, veți avea parte de un popas în orașul Kamloops. Printre elementele peisajului, care ies în evidență, se numără stânci și canioane de lavă neagră, lacuri glaciare, râuri, sălbăticie pură și, eventual, chiar un urs grizzly sau un muflon. Călătorii de la clasa întâi au o zonă cu tavan din sticlă.

Sursa: India Travel King

3. Calea ferată Darjeeling Himalayan, India

Aceasta este o călătorie romantică, timp de 8 ore, într-un tren “de jucărie”. Pornind din Siliguri, în estul Munților Himalaya, călătoria vă duce până în stația Darjeeling. Aceasta include priveliști ale vârfurilor Munților Himalaya, și a celui mai înalt dintre aceștia, Everest, cu o înălțime de 8848m. Trenul trece printre plantații de ceai, văi verzi, jungle dese și păduri de cardamom, cireși, castani, arțari și peri.

Sursa: Pictame

2. Semmering, Austria

Această călătorie de o oră începe în Gloggnitz, trece prin Pasul Semmering, în Alpii Austrieci și oprește în orașul Mürzzuschlag. Construită în 1854, înaintea descoperirii dinamitei, ruta feroviară trece prin 14 tuneluri realizate manual. Este un exemplu al ingineriei civile din zilele de început ale căilor feroviare. Apare pe monede de colecție precum cea de 25 de euro, care comemorează 150 de ani de la punerea în funcțiune a rutei alpine Semmering.

Sursa: Mexican Auto Insurance

1. El ChePe, Mexic

Experimentați una dintre cele mai moderne și confortabile rute feroviare din Mexic. Veți avea ocazia să admirați Canionul Cuprului, Ferrocarril Chihuahua al Pacífico. Această călătorie de 13 ore unește nordul Mexicului cu coasta Pacificului. Uitându-vă pe fereastră veți fi surprinși de câmpii nisipoase, pereții canioanelor, cascade și peisajele zonei Sierra Tarahumara.

Care credeți că sunt avantajele călătoriei cu trenul și care dintre rutele feroviare de mai sus este preferata dvs.?

← Close