Scandalul din Aeroportul din Cluj-Napoca: Pasageri lăsați în urmă și acuzații de neglijență

Adrian, 17 mai. 2024

Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca a fost martorul unui incident tulburător în care mai mulți pasageri români și-au pierdut zborul către Franța din cauza unor probleme la porțile de securitate. Situația a generat nemulțumire și furie printre călători, aceștia acuzând oficialii aeroportului și compania aeriană de neglijență și lipsă de respect.

În mijlocul haosului și frustrării, pasagerii au împărtășit publicului jurnalistic indignarea lor. O femeie furioasă a întrebat retoric: „De ce ați făcut asta pe banii noștri?” Un bărbat a exprimat dezamăgirea colectivă, exclamând: „Suntem tratați mai rău ca animalele, în 2024!” O altă persoană a adăugat la acest cor de voci dezamăgite, povestind cum au fost lăsați să aștepte în picioare timp de două ore, pentru ca apoi să fie alungați din aeroport, fără explicații clare.

Pasagerii au relatat că, deși li s-a spus să rămână liniștiți și că avionul nu va pleca fără ei, au fost ulterior informați că nu mai sunt zboruri disponibile. Unul dintre pasageri a subliniat frustrarea crescută prin faptul că li s-a repetat de mai multe ori că nu există niciun pericol și că avionul îi va aștepta, doar pentru a constata ulterior că au fost lăsați în urmă.

Problemele tehnice la controlul de securitate par să fi fost epicentrul acestei crize. Pasagerii curselor spre Paris-Beauvais au fost redirecționați către controlul de securitate din aripa nouă a aeroportului, care nu era încă operațională în mod oficial. În timp ce scanerele din noua aripă au întâmpinat probleme tehnice, aripa veche, unde ar fi fost disponibile echipamente funcționale, a fost închisă.

Surse neoficiale au indicat că instalația de alimentare a scanerelor era subdimensionată, ceea ce a provocat blocarea și necesitatea restartării acestora. Există chiar speculații că muncitori neatenți ar fi tăiat accidental cabluri esențiale pentru funcționarea dispozitivelor de securitate.

Controlul de securitate s-a desfășurat manual din cauza problemelor tehnice, întârziind semnificativ accesul pasagerilor la porțile de îmbarcare. În timp ce unele companii aeriene au ales să aștepte toți pasagerii, altele au decis să decoleze la timp, indiferent de consecințele asupra călătorilor.

Acest incident la Aeroportul din Cluj-Napoca ridică întrebări serioase cu privire la gestionarea infrastructurii aeroportuare și la comunicarea între autorități și pasageri. Neglijența și lipsa de pregătire par să fi fost factori majori care au alimentat acest episod regretabil. Este esențial ca oficialii aeroportului și companiile aeriene implicate să ofere răspunsuri și soluții adecvate pentru a restaura încrederea călătorilor și pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

← Close