Călătoriți din Londra către Amsterdam cu un tren Eurostar

Pasagerii care au ales să călătorească la bordul primului tren Eurostar din Londra către Amsterdam, au ajuns în capitala Olandei în 3 ore și 41 de minute.

Sursa: dailymail.co.uk

Compania Eurostar a oficializat ruta Londra – Amsterdam în această dimineață.

Trenul cu primii călători din capitala Marii Britanii a părăsit stația St. Pancreas la ora 08:31, în această dimineață.

Aceasta este prima călătorie cu un tren Eurostar între cele două capitale. Durata călătoriei a fost de 3 ore și 41 de minute. Dar, în timpul călătoriei retur pasagerii vor fi nevoiți să schimbe trenul în gara centrală din Bruxelles.

Operatorii Eurostar speră să reușească să devină un competitor important pentru companiile aeriene care operează zboruri între cele două capitale europene.

Pentru moment, călătoria cu trenul între Londra și Amsterdam, conectează centrele celor două capitale și durează aproape de 3 ori mai mult decât cea cu avionul. dar, dacă punem la socoteală timpul necesar înainte de decolare și după aterizare, plus deplasarea către și de la aeroport, putem ajunge la concluzia că o călătorie cu trenul este mult mai convenabilă. În plus prețul biletelor pe un segment, cu trenul, este de 35 de lire, aproximativ 40 dolari.

Sursa: dailymail.co.uk

Călătoria cu un tren Eurostar din Londra până în Rotterdam durează 3 ore și un minut. Pasagerii vor ajunge apoi în Amstrdam.

Trenurile Eurostar vor pleca de 2 ori pe zi din Londra. Prima călătorie are loc dimineața, la ora 08:31, iar cea de-a doua, după amiaza, la ora 17:31.

Noi terminale Eurostar au fost construite în Amsterdam și Rotterdam.

Sursa: dailymail.co.uk

Primii pasageri au primit în această dimineață mici cadouri care au conținut imaginea unei lalele, mici steaguri englezești și olandeze și o vafă.

Șeful executiv al companiei Eurostar, Mike Cooper a afirmat:
“Plecarea primului nostru serviciu comercial către Amsterdam reprezintă o piatră de hotar istorică pentru Eurostar și creșterea transportului feroviar internațional de mare viteză.

Odată cu creșterea popularității Olandei ca destinație de afaceri și turism, potențialul pentru noul nostru traseu este semnificativ și așteptăm cu nerăbdare să oferim clienților noștri o legătură rapidă, fără întreruperi, între aceste orașe europene cheie.”

Sursa: dailymail.co.uk

Deși pasagerii pot călători direct de la Londra la Amsterdam, călătoriile în direcția opusă implică o schimbare a trenurilor la Bruxelles pentru verificarea pașapoartelor.

Eurostar a descris acest lucru ca o “măsură temporară”, în timp ce guvernele din Regatul Unit și Olanda finalizează un acord care să permită screening-ul transfrontalier la plecarea din Amsterdam, așa cum se întâmplă la Paris și la Bruxelles. Acest lucru va fi pus la punct până la sfârșitul anului următor.

Citiți și despre:

← Close