Bombardament în Ucraina. 4 victime și 13 răniți

Andrei Beldiman, 18 mai. 2018

În urma unui bombardament în Ucraina au fost înregistrate 4 decese şi 13 răniţi. Familii au fost lăsate în lacrimi, tineri și-au pierdut viața.

Cel puţin patru persoane, între care un adolescent, au fost ucise şi alte 13 au fost rănite în noi confruntări armate în estul separatist al Ucrainei.

Informațiile au fost făcute publice de către autorităţile ucrainene şi rebeli, relatează AFP.

Un băiat de 13 ani a fost ucis împreună cu tatăl său în locuinţa lor. Aceasta a fost ţinta unui bombardament într-un sat din regiunea Lugansk, aflat în zona controlată de Kiev, a anunţat poliţia regională.

Mama băiatului a fost grav rănită. Aceasta se află la terapie intensivă. Un alt fiu al familiei în vârstă de 18 ani a fost grav rănit în zona picioarelor. Din fericire viaţa lui nu este în pericol, a afirmat guvernatorul regional Iuri Garbouz pe pagina sa de Facebook.

La rândul lor, separatiştii au afirmat că doi combatanţi au fost ucişi şi un al treilea a fost rănit în confruntări cu armata ucraineană.

Trei civili au fost de asemenea răniţi la Gorlivka, regiunea Doneţk. Acesta este un teritoriu aflat sub controlul separatiştilor, potrivit agenţiei oficiale a rebelilor.

Citiți și despre zborurile de pasageri care au fost reluate între Rusia și Egipt.

Armata ucraineană a anunţat la rândul său că şapte militari au fost răniţi.

Situaţia s-a înrăutăţit în ultimele zile în estul Ucrainei. Doi soldaţi ucraineni au fost ucişi joi în lupte şi o şcoală a fost bombardată în pofida armistiţiului în vigoare.

Şeful adjunct al misiunii OSCE în Ucraina, Alexander Hug, a plecat de urgenţă joi în zona de conflict din cauza “deteriorării grave a situaţiei de securitate”, a anunţat OSCE.

Citiți și despre adevăratul motiv al prăbușirii avionului prezidențial polonez, în 2010.

Conflictul declanşat în aprilie 2014 în Ucraina s-a soldat în total cu 10.000 de morţi şi aproximativ 24.000 de răniţi, informează Agerpres.

← Close