VIDEO. Incendiu în parcul de distracții Europa Park, 7 răniți, 25.000 persoane evacuate

Andrei Beldiman, 28 mai. 2018

Un incendiu în parcul de distracții Europa Park, din vestul Germaniei, a izbucnit sâmbătă seara, 26 mai 2018.

Şapte pompieri au fost răniţi uşor în timp ce acţionau pentru stingerea unui incendiu la Europa Park, în Rust, vestul Germaniei.

Incendiul a început sâmbătă seara într-o cameră de depozitare înainte de a se răspândi la nivelul atracţiei “Peştera piraţilor”, distrusă total de flăcări. Informațiile au fost făcute public de către poliția germană, informează Agerpres.

Citiți și despre accident aviatic: oamenii de pe șosea ajută pasagerii de la bord să iasă din avionul prăbușit. Acesta este rupt în două, de la jumătate.

Aproximativ 250 de pompieri au fost mobilizaţi până duminică dimineaţă pentru a stinge focul. Originea acestuia rămâne nedeterminată. Focul pornit elibera coloane mari de fum negru în atmosferă.

Aproximativ 25.000 de persoane au fost evacuate din complexul parcului. Nici un vizitator nu a fost rănit.

Turiştii au fotografiat scena, apoi au difuzat clişeele impresionante pe reţelele de socializare.

Citiți și despre incident aviatic: fum la bord, însoțitorii de bord și-au pus măștile de oxigen.

După cum vedeți din imaginile anterioare, coloane imense de fum negru au împânzit cerul Germaniei. Flăcările au atins o înălțime de 15 metri.

Ziarul regional Badische Zeitung a citat directorul parcului, Michael Mack, spunând că nimeni nu a fost rănit, dar atracțiile “Batavia” și “Norvegia” au fost “complet distruse”.

Parcul a fost redeschis pentru public duminică dimineaţa, deşi mai multe atracţii tematice germane şi scandinave au rămas închise din cauza pagubelor.

Creat în 1975, Europa-Park, care a înregistrat anul trecut 5,7 milioane de vizitatori, este al doilea parc tematic din Europa după Disneyland Paris. Se întinde pe o suprafață de 995.000 de metri pătrați fiind împărțit în 18 zone tematice.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close