Incident aviatic. Fum la bord, însoțitorii de bord și-au pus măștile de oxigen

Andrei Beldiman, 21 mai. 2018

Fum la bord, un avion a trebuit să-și schimbe ruta pentru a evita orice fel de complicație. Acest incident aviatic nu este singurul care s-a întâmplat în ultimele zile.

O aeronavă Airbus A320-200 a companiei aeriene EasyJet, înregistrată G-EZWE, efectua zborul U2-2716 din Lisabona (Portugalia) către Milano Malpensa (Italia).

Avionul se afla la nord de localitatea Lyon (Franța) când însoțitorii de bord și-au pus măștile de oxigen. Echipajul a luat decizia de a schimba traiectoria avionului și de a ateriza pe aeroportul din Lyon. Fum a fost detectat la bord.

CitiÈ›i È™i despre un avion prăbuÈ™it. Un Boeing 737 s-a prăbuÈ™it în Cuba – 3 supravieÈ›uitori, 104 morÈ›i.

Aeronava a aterizat în siguranță, după aproximativ 23 de minute de la incident. La aterizare echipajul nu a găsit niciun semn conform căruia un posibil incendiu a izbucnit sau ar putea izbucni. Inițial nu se dorea debarcarea pasagerilor. Echipajul a cerut opinia pompierului șef. Ulterior pasagerii au părăsit aeronava foarte rapid.

Pasagerii au debarcat în mod normal. Aeronava a fost preluată de serviciile de urgență.

Un avion Airbus A320-200 a transportat pasagerii în siguranță la destinația finală, Milano. Cursa a avut o întârziere de 6 ore. Avionul inițial a rămas pentru mai mult de 24 de ore la sol, pe aeroportul din Lyon. Acest incident aviatic a avut loc sâmbătă, 19 mai 2018.

Citiți și despre incident pe aeroportul din Sibiu. O cursă s-a întors de urgență pe aeroport.

Pe aceeași temă, o aeronavă Boeing 737-800, înregistrată EI-FRX, a companiei aeriene Ryanair, a fost implicată într-un incident aviatic.

Avionul efectua zborul FR-8409 din Budapesta (Ungaria) către Milano Bergamo (Italia), în timpul zilei de 19 mai 2018. Aeronava se afla în coborâre către aeroportul din Milano Bergamo când echipajul a raportat că motorul din dreapta (CFM56) nu mai funcționa. Aeronava a continuat coborârea spre Bergamo. Aterizarea a fost făcută în condiții de siguranță. Aeronava se afla la sol și după 25 de ore de la aterizare.

← Close