VIDEO ȘI FOTO. Accident aviatic. Oameni de pe șosea ajută pasagerii de la bord să iasă din avion

Andrei Beldiman, 23 mai. 2018

Un avion s-a prăbușit după ce a trecut de limita pistei și s-a rupt în două.

Oamenii de pe stradă au ajutat pasagerii să scape din aeronava ruptă în două bucăți.

Dintr-un videoclip postat pe Twitter putem vedea epava avionului dupa ce a ieșit de pe pistă.

Aeronava care călătorea din Austin, Texas către Tegucigalpa, capitala Honduras, s-a prăbușit când a ajuns la capătul pistei, pe Aeroportul Internațional Toncontin.

Accidentul a avut loc pe Aeroportul Internațional al capitalei din Honduras în timpul zilei de marți, 22 mai 2018.

Imaginile video postate online au arătat ceea ce păreau a fi locuitorii din zonă, trăgând oameni din fuselajul avariat al avionului Gulfstream.

În același ​​timp alți oameni pulverizat zona cu stingătoare de incendiu.

Citiți și despre o persoană și-a pierdut viața pe aeroport.

Pompierii au sosit la scena accidentului și au prevenit un ulterior incendiu, acoperind resturile cu spumă. Din fotografiile apărute online pare că o parte din avion se întinde în apropierea unei autostrăzi.

Înregistrările Administrației Aviației Federale arată că avionul era înregistrat la STVPX Aircraft Solutions în North Salt Lake, Utah. O persoană care a răspuns la telefon pentru TVPX și s-a identificat că fiind Mike a spus că nu are informații și a închis, informează NewsNow.

Agenția de gestionare a situațiilor de urgență din Honduras a declarat că primii oameni au salvat pasagerii și echipajul.

Nu a furnizat numărul celor de la bord, dar a spus că toți trăiesc.
Pompierii au postat fotografii ale accidentului și au declarat că au fost rănite nouă persoane, însă purtătorul de cuvânt al poliției militare, Mario Rivera, a spus că au fost șase la bord. Discrepanța nu a fost clarificată imediat.

Citiți și despre un elicopter care s-a prăbușit în zona municipiului Turda – 2 persoane se aflau la bord.

Președintele Juan Orlando Hernandez a confirmat prin Twitter că răniții au fost stabilizați.
Agenția de aviație a declarat că accidentul a avut loc la ora 11:15, ora locală. A adăugat că toată lumea de la bord a fost preluată pentru îngrijire medicală și a declarat că operațiunile aeroportului au fost închise temporar, în timp ce autoritățile au verificat pentru a se asigura condițiile de siguranță. Operațiunile au fost reluate la 3:15 ora locală.

În 2008, un avion al fostei companii aeriene TACA s-a prăbușit aproape în același loc. Cinci persoane au murit în acel accident.

Aeroportul Tegucigalpa este cunoscut de mult timp ca fiind unul foarte dificil la aterizare. Este înconjurat de vârfuri montane. Pista aeroportului are o lungime de aproximativ 2012 metri, potrivit site-ului aeroportului.
Autoritățile au cerut șoferilor să evite zona și au spus că aproximativ 50 000 de persoane din cartierele din împrejurimi au rămas fără energie electrică, deoarece avionul a doborât liniile electrice.

← Close