Categories: News

Un vulcan a erupt în Bali. Turiștii sunt avertizați să păstreze distanța

Un vulcan a erupt în Bali. Acesta a aruncat în atmosferă o coloană de cenușă care s-a ridicat până la 2000 de metri deasupra craterului.

Vulcanul Agung din insula turistică indoneziană Bali a erupt miercuri, 13 iunie.

În urma erupției vulcanului o coloană de cenuşă s-a ridicat până la o înălţime de 2.000 de metri deasupra craterului, au anunţat autorităţile citate de agenţia DPA.

Locuitorii şi turiştii ar trebui să păstreze distanţa faţă de zona de excludere de 4 kilometri din jurul vulcanului. Avertizarea a fost emisă de Centrul de vulcanologie şi gestionarea pericolelor geologice.

Nivelul de alertă se menţine cu o treaptă sub cel mai înalt prag.

La 22 noiembrie anul trecut, după două zile de erupţii, autorităţile au ridicat nivelul de alertă de erupţie la cel mai înalt grad. De asemenea au ordonat evacuarea persoanelor care locuiesc în apropierea vulcanului.

Gradul de alertă a fost coborât cu o treaptă la 10 februarie după o scădere a intensităţii activităţii vulcanice, informează Agerpres.

Cele mai recente erupţii mortale ale vulcanului Agung s-au produs în 1963 şi 1964. În timpul acestora 1.200 de persoane şi-au pierdut viaţa, precizează sursa citată.

Indonezia se află pe Centura de Foc a Pacificului. Este o zonă cunoscută pentru seismele şi erupţiile sale vulcanice. Pe teritoriul său se află 130 de vulcani activi.

În ultimul timp erupțiile vulcanilor au devenit un lucru comun și în aceeași măsură terifiant. Vulcanul Fuego din Guatemala şi-a încheiat, după 16 ore, activitatea şi cea mai violentă erupţie. Aceasta s-a soldat cu 25 de morţi şi 1,7 milioane de persoane afectate, conform bilanțului de pe 4 iunie.

Vineri, 1 iunie, Vulcanul Merapi de pe insula indoneziană Java, a degajat cenuşă până la 6.000 de metri în aer, după o erupție. În urma erupției autorităţile au ridicat nivelul alertei pentru aviaţie la roşu.

Pe aceeași temă, activitățile vulcanice și seismice au provocat prăpăd în Hawaii. Mii de localnici au fost evacuați din casele lor, drumuri s-au surpat, starea de urgență este în toi.

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Redefinirea călătoriilor globale cu World Tourism Portal

Pe măsură ce lumea se redeschide treptat călătorilor post-pandemie, cererea pentru resurse de călătorie fiabile…

10 ore ago

Mai joaca romanii la loterie?

Loteria Romana este una dintre cele mai apreciate de la noi din tara, deoarece premiile…

6 zile ago

Inspiratie pentru Cadouri de Paste: Idei pentru Toate Gusturile si Bugetele

Gasirea cadoului perfect de Paste poate fi o provocare, mai ales cand doresti sa multumesti…

6 zile ago

Wizz Air Malta este un pionier în materie de siguranță și inovație la Parlamentul European, cu certificatul său de operator aerian EASA

 Astăzi, Wizz Air Malta a găzduit o întâlnire importantă de briefing la Parlamentul European. Evenimentul,…

2 săptămâni ago

Cum să ai grijă de zona ta intimă cu un gel intim potrivit?

Fiecare doamnă dorește să fie sănătoasă și frumoasă, însă frumusețea exterioară este imposibilă fără un…

3 săptămâni ago

Tehnologii inovative în construcții: Eficientizarea lucrărilor cu echipamente moderne

Într-o lume unde schimbările constante definesc realitatea noastră, tehnologia stă la baza progresului și eficienței…

4 săptămâni ago

Acest site folosește cookies.