Turistul care a căzut cu parapanta a trecut în neființă

Andrei Beldiman, 06 iun.. 2018

Turistul care a căzut cu parapanta miercuri dimineaţa, după ce s-a lansat în zbor de la Crucea Caraiman, a decedat.

Trupul turistului american a fost localizat din elicopter, lângă Crucea Craiman.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, trupul acestuia a fost localizat din elicopter, undeva în dreapta Crucii Caraiman, pe stânci, înfăşurat în parapantă.

Echipajele care au ajuns la el au constatat că bărbatul în vârstă de aproximativ 40 de ani de ani este decedat, a precizat sursa citată.

La faţa locului a fost solicitat un elicopter cu troliu pentru ridicarea trupului parapantistului, informează Agerpres.

Citiți AICI știrea inițială și toate detaliile despre acest eveniment nefericit.

Autorităţile au demarat, miercuri după-amiază, căutările cu elicopterul în cazul parapantistului american care a dispărut în Masivul Bucegi, fiind constituite, de asemenea, echipe mixte care au acţionat la sol.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova, miercuri dimineaţă, în jurul orei 9,00, a fost primit un apel pe numărul de urgenţă 112, în care se sesiza faptul că un turist american a dispărut după ce s-a lansat în zbor cu parapanta de la Crucea Caraiman spre staţiunea Buşteni.

Persoana în cauză făcea parte dintr-un grup format din doi americani şi un neozeelandez, toţi cei trei lansându-se cu parapanta spre Buşteni.

Unul dintre cetăţenii americani s-a lansat ultimul şi, din cauza curenţilor de aer, nu a mai ajuns la destinaţie, dispariţia lui fiind sesizată de însoţitorii săi la 112.

La acţiunea de căutare au participat salvamontişti, jandarmi montani şi o sută de pompieri militari.

Citiți și despre un accident aviatic care a avut loc în jurul orei 14:00 în Galați.

Un avion utilitar a aterizat forţat, miercuri, în zona localităţii gălăţene Băleni, după ce s-a lovit de un camion pe DJ 253, a declarat primarul localităţii Băleni, Lică Oprea.

Potrivit acestuia, avionul efectua lucrări de stropire cu insecticid deasupra unei culturi cu grâu aparţinând unei asociaţii agricole. În momentul în care avionul, care zbura la o înălţime extrem de mică, a survolat DJ 253, care se află perpendicular pe cultura de grâu ce trebuia stropită, s-a lovit de un camion înalt şi a aterizat forţat în cultura de grâu.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close