Turistă salvată după 6 zile petrecute într-o prăpastie

Andrei Beldiman, 08 iun.. 2018

Turistă salvată după 6 zile de coșmar, petrecute într-o prăpastie. Temperaturile au coborât până la -10 grade Celsius.

O turistă din Coreea de Sud în vârstă de 25 de ani a fost găsită joi, 7 iunie, teafără şi în stare bună de sănătate.

Aceasta a stat şase zile fără să mănânce şi la temperaturi de până la -10 grade Celsius, în urma căderii într-o prăpastie dintr-un masiv muntos din Australia, au informat autorităţile citate de AFP.

„Potrivit datelor cunoscute, între care cele ale poliţiei, este o premieră ca cineva să supravieţuiască în aceste condiţii la temperaturi care au coborât sub minus 10 grade Celsius”, a declarat Hannah Gaulke, medicul care a îngrijit-o pe Joohee Han.

Citiți și FOTO și VIDEO. Incendiu în hotel. Turiștii cuprinși de panică încearcă să se salveze

Potrivit echipei de salvare, şansele de supravieţuire ale lui Joohee Han erau „aproape nule” în acest mediu neprimitor. După ce i s-au acordat primele îngrijiri, turista care are doar câteva răni minore a fost transferată la un spital local, informează Agerpres.

Joohee Han a dispărut la 1 iunie după ce le-a spus prietenilor că va escalada muntele Tyson.

Muntele se află la sud de Cairns, în statul Queensland, potrivit poliţiei. Ea nu a fost dată dispărută până miercuri. Poliţia, militarii şi echipele de urgenţă au lansat căutările, iar joi a fost descoperită într-o prăpastie adâncă în apropierea unui curs de apă.

Citiți și Acestea sunt orașele din România care au atras cei mai mulți turiști în primele 4 luni ale anului

Turista a declarat poliţiei că a alunecat în prăpastie în timp ce făcea poze. După cădere a rămas inconştientă câteva ore.

„Turista a găsit apă care curgea pe fundul prăpastiei (…), dar a fost total lipsită de hrană”, a explicat Hannah Gaulke. „A avut puţin echipament cu ea, iar şansele de supravieţuire în aceste condiţii erau aproape nule”, a precizat medicul australian.

← Close