Temperaturi record de -62°C înregistrate într-un sat din Rusia

Cunosc câteva persoane care adoră zăpada, sporturile de iarnă și frigul. Însă una este să te bucuri de acest anotimp și alta este să cunoști temperaturi record de -62°C.

Sursa: The Financial Express

La finele anului trecut au fost înregistrate temperaturi record de -62°C într-un sat din Rusia.

Oimiakon este un sat în Oymyakonsky Ulus din Republica Sakha, Rusia, situat de-a lungul râului Indighirka. Este una dintre cele mai reci așezări permanente de oameni de pe Pământ.

Fotografia postată pe social media de către tânăra Anastasia Gruzdeva o prezintă pe aceasta cu genele înghețate, acoperite de zăpadă. Tânăra locuiește în Republica Sakha sau Yakutia. Postarea a devenit virală și a atras atenția asupra uneia dintre cele mai friguroase zone locuite de pe planetă.

Luna decembrie a lui 2017 era deja o lună record.

În Moscova, luna trecută, soarele a strălucit în total 6 minute. Astfel a fost doborât recordul pentru cea mai întunecată lună, care ulterior fusese atins tot în capitala rusă, în anul 2000.

În provincia Yakutia, unde se află cea mai geroasă localitate din emisfera nordică, temperaturile au scăzut sub -60 de grade Celsius.

Site-ul Meteonovosti.ru anunță că temperaturile au scăzut anormal de mult, chiar și pentru Siberia. În Moscova valorile termice s-au situat în jurul a -7 grade Celsius, pe timpul zilei, însă din cauza vântului rece, temperatura resimțită a fost cu cel puțin 10 grade Celsius mai scăzută.

Revenind la Yakutia, aici se află cel mai friguros orășel de pe Pământ.

Cunoscut și sub denumirea „Polul gerului”, Oymyakon este locul în care au fost înregistrate cele mai scăzute temperaturi din emisfera nordică. De asemenea acest loc este cea mai geroasă localitate de pe Pământ. Aici locuiesc aproximativ 500 de oameni, însă în anii ’20 și ’30 în Oymyakon opreau doar păstorii de turme de reni, care își adăpau animalele de la izvorul termal aflat în apropiere.

Câți dintre voi ar fi interesați să călătorească la Polul gerului? Credeți că aceste temperaturi foarte scăzute sunt un rezultat al încălzirii globale? Ce măsuri credeți că ar trebui luate pentru a stopa acest fenomen?

← Close