Ryanair și-a manifestat interesul față de Norwegian Air

Andrei Beldiman, 24 mai. 2018

Şeful companiei aeriene Norwegian Air a confirmat interesul companiei aeriene low-cost Ryanair faţă de compania aeriană norvegiană.

Șeful companiei Norwegian Air a confirmat că Ryanair şi-a arătat interesul față de compania aeriană norvegiană. Șeful acesteia a afirmat: “am informat Consiliul de Administraţie în legătură cu acest lucru”. Declarația a fost făcută pentru Reuters. de către şeful companiei norvegiene low-cost, Bjoern Kjos.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat separat pentru Reuters că Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, a abordat anul trecut Norwegian Air cu propunerea de a prelua 20% din operatorul norvegian.

Ryanair a abordat compania aeriană norvegiană în vederea achiziționării a 20% din acțiunile acesteia.

Un purtător de cuvânt al Ryanair a afirmat că operatorul aerian irlandez nu comentează zvonurile şi speculaţiile.

Citiți și despre EasyJet şi Ryanair iau măsuri pentru a zbura în Europa continentală, după Brexit.

Şi IAG, proprietarul British Airways şi Aer Lingus, ia în considerare achiziţionarea Norwegian Air. Valoarea tranzacţiei este estimată la trei miliarde de dolari, au declarat recent pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Joi, şeful operatorului aerian norvegian a informat că nivelul rezervărilor pentru vară este bun. În plus umărul piloţilor este “chiar mai mare decât este nevoie” pentru a acoperi acest sezon aglomerat.

Citiți și despre noile reguli pentru check-in Ryanair. Pasagerii le consideră derutante.

Norwegian Air şi-a mărit numărul de zboruri transatlantice iar analiştii consideră că are nevoie de personal suplimentar.

Vara trecută, compania s-a confruntat cu dificultăţi în privinţa numărului de piloţi disponibili şi a trebuit să ia în leasing mai multe avioane, informează Agerpres.

Pe 5 aprilie 2018, Norwegian Air International a suspendat zborurile transatlantice. Astfel compania a suspendat zborurile din Cork, Shannon și Edinburgh către Providence între octombrie și martie. Norwegian a declarat că a luat decizia după o revizuire completă și a adăugat că a rămas angajat să facă ruta din Cork să fie profitabilă.

← Close