Norwegian Air International suspendă zborurile transatlantice

Andrei Beldiman, 05 apr.. 2018

Compania aeriană Norwegian Air International suspendă zborurile transatlantice din Irlanda către Statele Unite ale Americii.

Compania a dat vina pe cererea scăzută pentru călătoriile cu avionul din Irlanda către Statele Unite ale Americii.

Astfel Norwegian Air International suspendă zborurile din Cork, Shannon și Edinburgh către Providence între octombrie și martie.

Norwegian Air a lansat ruta din Cork, primul zbor transatlantic din aeroport, la începutul anului trecut, după o lungă campanie susținută de localnici. Compania aeriană a obținut aprobarea de reglementare pentru a zbura din Irlanda către SUA abia la sfârșitul anului 2016, după luni de dispute pe ambele maluri ale Atlanticului. Apoi a anunțat trei zboruri transatlantice pe săptămână din Cork, patru din Shannon, șase din Belfast și 12 din Dublin.

Alan Kelly, adjunctul liderului Partidului Muncii din Irlanda, a afirmat înainte de lansarea oficială a rutelor, că Norwegian Air va folosi aeroportul din Cork pe post de „Cal Troian”. A afirmat că de fapt scopul final al intrării companiei pe piața irlandeză este intenția de a zbura în principal de pe aeroportul din Dublin.

El dorește începerea unei anchete.

Norwegian a declarat că a luat decizia după o revizuire completă și a adăugat că a rămas angajat să facă ruta din Cork să fie profitabilă.

„Vom continua să evaluăm performanța traseului în timp ce confirmăm programul pentru vara anului 2019”, a spus un purtător de cuvânt. El a respins pretenția domnului Kelly că Cork a fost folosit și a declarat că Norwegian Air încă vede potențialul aeroportului.

Norvwegian Air International efectuează trei zboruri săptămânale din Cork către Providence. Compania aeriană operează o serie de șapte zboruri între Shannon și Providence și Aeroportul Stewart din New York în fiecare săptămână. Are 19 zboruri transatlantice de la Dublin spre aceleași două aeroporturi, precum și alte 14 zboruri săptămânale către destinații europene.

Citiți și despre:

← Close