Pasagerii consideră derutante noile reguli pentru check-in Ryanair

Andrei Beldiman, 15 mai. 2018

Compania aeriană low-cost schimbă regulile privind perioada în care poate fi făcută operațiunea de check-in Ryanair.

Ryanair schimbă perioada în care poate fi făcut check-in-ul online, de la 4 zile la 48 de ore. Pasagerii consideră schimbarea derutantă.

Noile reguli se vor aplica începând cu zborurile ce vor avea loc pe 13 iunie 2018.

Cei care au plătit 5 euro pentru un loc anume, în momentul achiziționării biletelor, vor avea 60 de zile la dispoziție pentru check-in.

Pasagerii care se prezintă la aeroport fără cartea de îmbarcare vor fi nevoiți să plătească 55 de euro.

Astfel, pasagerii care călătoresc în străinătate se vor afla în ipostaza de a căuta un loc cu internet. Compania acceptă să vă prezentați cu cartea de îmbarcarea downloadată pe telefon.

În urmă cu 2 ani compania aeriană permitea efectuarea operațiunii de check-in cu până la 7 zile înaintea zborului. Acest lucru mergea de minune mai ales pentru cei care erau plecați pentru o perioadă mai mare de timp sau care avea mai multe zboruri de schimbat.

A urmat o primă reducere a perioadei, la 4 zile, și acum la 48 de ore.

Noile reguli au stârnit discuții aprinse pe Twitter. Pasagerii au considerat schimbarea derutantă.

Compania Ryanair a contactat deja pasagerii care au rezervat bilete de avion în perioada în care noile reguli vor intra în vigoare.

Un reprezentant al companiei a declarat pentru publicația britanică MailOnline Travel că timpul de 48 de ore pentru check-in este mai mare decât al altor companii precum Aer Lingus, British Airways, Lufthansa, Norwegian și Iberia. Pasagerii acestora au o fereastră de doar 24 de ore înaintea zborurilor, pentru a efectua check-in-ul.

Cu toate acestea alte companii aeriene au ferestre de check-in mai mici – British Airways are 24 de ore, iar Aer Lingus 30 de ore – clienții sunt rar taxați la check-in la aeroport și își pot rezerva gratuit un loc dorit.

Aceasta marchează o altă schimbare semnificativă în ceea ce privește politica companiei aeriene, care a modificat, de asemenea, regulile privind bagajele pentru cabină, la începutul acestui an.

Clienții au acum posibilitatea de a lua la bord doar un bagaj de cel puțin 35cm x 20cm x 20cm, cu bagaje de mână mai voluminoase plasate la cală gratuit.

Dacă doresc să ia un bagaj de mână în plus, trebuie să plătească o sumă suplimentară de 5 euro pentru rezervarea cu prioritate atunci când își rezervă biletele.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close