Ryanair informează despre o înșelătorie care promite zboruri gratuite

Andrei Beldiman, 28 mai. 2018

Compania aeriană low-cost Ryanair avertizează despre o înșelătorie care pretinde că le acordă clienților zboruri gratuite.

Clienții primesc mesaje care le oferă posibilitatea de a obține zboruri gratuite.

Compania avertizează că acest tip de mesaje nu au fost trimise din partea companiei. Mesajul, cu un banner oficial în partea de sus, începe cu: „Felicitări, ați fost calificat pentru două bilete gratuite”.

Continuă cu: „Împărtășiți cu 15 dintre prietenii dvs. prin intermediul WhatsApp. Faceți clic pentru a revendica biletele și introduceți detaliile. Veți primi biletele.”

Citiți și despre Ryanair admite că noile reguli privind check-in-ul cauzează haos în aeroporturi.

Reprezentanții companiei aeriene au declarat pe contul oficial de Twitter că textul este o înșelătorie și compania aeriană nu are nimic de-a face cu acesta.

Compania aeriană low-cost nici măcar nu are un cont oficial WhatsApp.

Citiți și despre incident aviatic: un avion a fost lovit pe Aeroportul din Stansted.

În tweet-ul oficial este precizat și: „Fiți atenți la o promoție falsă pe WhatsApp care oferă bilete gratuite Ryanair. Compania nu este activă pe WhatsApp și singurul loc unde puteți câștiga zboruri este pe conturile oficiale Facebook și Twitter, ambele având verificarea oficială – semnul cu „văzut” într-un cerc albastru.”

Compania aeriană se aşteaptă la o scădere a profitului la 1,25 – 1,35 miliarde de euro, în anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2019.
Cauza este preţul mai ridicat al ţiţeiului. În același timp se estimează o creştere de 7% a numărul de pasageri transportaţi, la 139 de milioane.

Ar fi primul declin al profitului anual din ultimii cinci ani, transmit Deutsche Welle şi Reuters.

← Close