Primul Boeing 737-800 Next Generation se pregătește să intre în flota Tarom

Andrei Beldiman, 22 mai. 2018

Flota Tarom se pregătește pentru recepția primei dintre cele două aeronave Boeing 737-800 Next Generation. Avionul va fi livrat în luna iunie.

În urmă cu mai puțin de 2 săptămâni compania națională Tarom anunța achiziționarea a două aeronave unice pe piața de profil din România.

Pentru că România parcurge Anul Centenarului, Tarom aduce o contribuție simbolică celebrării noastre naționale. Aeronavele nou intrate în flota companiei vor purta numele iconice ale personalităților care au contribuit, de-a lungul istoriei, la Unirea românilor: “Mihai Viteazul” și “Alexandru Ioan Cuza”.

Aeronavele noi pot transporta până la 160 de pasageri pe o distanță maximă de 2300 de mile nautice (4259.6 km).

Prima dintre ele, “Alexandru Ioan Cuza”, se pregătește să intre de luna viitoare, în flota Tarom.

Astăzi Ministerul Transporturilor din România a postat pe Facebook două imagini care înfățișează noua aeronavă. Din postare aflăm și câteva noi detalii.

Boeing–ul 737-800 NG, se află la acest moment în Statele Unite ale Americii, unde a fost vopsit cu însemnele României.

Se fac ultimele lucrări și verificări, înainte de preluarea avionului. Zilele următoare cea de-a doua aeronavă achiziționată de Tarom, va urma același proces. Piloții și tehnicienii români așteaptă să aducă cei mai noi membri ai echipei Tarom acasă.

Citiți și despre o cursă Tarom care s-a întors pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, la doar 10 minute de la decolare.

La acest moment, Tarom este singura companie din România care cuprinde în flotă aeronave tip Boeing 737-800 NG cu această configurație și utilare premium: 16 locuri la clasa business, scaune echipate cu prize USB, ecrane pentru entertainment montate în tetierele scaunelor și multe alte facilități pentru confortul și plăcerea pasagerilor.

Citiți și despre aterizare de urgență pe Otopeni – un bărbat a decedat.

Plata pentru cele două aeronave tip Boeing 737-800 va începe peste 24 de luni. În acest timp compania Tarom va putea utiliza la capacitate maximă potențialul de transport de pasageri pe rutele existente și alte rute noi.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close