Primele avioane A380 vor fi dezmembrate pentru piese

Andrei Beldiman, 05 iun.. 2018

O companie germană de investiţii a anunţat că va dezmembra pentru piese două avioane A380 superjumbo.

Decizia dezmembrării celor două avioane A380 a fost luată după ce discuţiile pentru găsirea unor noi operatori dispuşi să le folosească s-au încheiat fără succes.

Decizia companiei Dr Peters Group, proprietarul celor două avioane, constituie o nouă lovitură pentru grupul european Airbus. Acesta se străduieşte să menţină interesul pieţei pentru acest avion gigant, la mai puţin de 10 ani de la intrarea sa în serviciu.

„Psihologic nu este o veste bună pentru Airbus, însă este vorba de un avion foarte mare cu o piaţă secundară foarte mică”, a apreciat analistul Howard Wheeldon.

Citiți și despre Directorul Airbus a afirmat că România prezintă o situație inconstantă.

Cel mai mare avion de pasageri din lume are până la 544 de locuri şi un un preţ de catalog de 436 milioane de dolari.

Airbus A380 a fost lansat în 2007 însă în prezent viitorul său este sub semnul întrebării. Companiile aeriene se îndreaptă spre avioanele cu două motoare şi un consum mai mic de combustibil. Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a Airbus, producătorul european a primit comenzi pentru 331 de aparate A380 şi a livrat 226 de aparate.

Descoperiți imagini impresionante care surprind un Airbus A350 decolând aproape vertical.

Compania aeriană Singapore Airlines Ltd. a returnat cele două avioane A380 către proprietarul lor, Dr Peters Group, la mijlocul lui 2017, după ce contractul de leasing pe durată de zece ani a expirat. Între timp avioanele au fost depozitate la Tarbes în Franţa în aşteptarea unor noi operatori.

„După negocieri intense cu diferite companii aeriene precum British Airways, HiFly şi IranAir, Dr Peters Group a decis să vândă avioanele pentru componente. Va recomanda această abordare pentru a fi aprobată de investitorii săi”, a informat compania germană într-un comunicat de presă.

Urmează acum ca avioanele să fie dezmembrate iar componente să fie vândute. Proprietarul estimează că ar putea genera venituri de aproximativ 80 de milioane de dolari pentru fiecare avion din vânzarea componentelor. Motoarele celor două avioane au fost deja îndepărtate şi închiriate producătorului Rolls-Royce. Dr Peters ar dori să prelungească acest acord.

Informațiile au fost transmise de Reuters, informează Agerpres.

← Close