VIDEO. Imagini impresionante, un Airbus A350 a decolat aproape vertical

Andrei Beldiman, 09 mai. 2018

Imagini remarcabile arată cum un Airbus A350 intră în rolul unui avion de luptă și efectuează o decolare aproape verticală.

Dacă ați crezut că decolarea verticală poate fi făcută doar cu o rachetă sau cu un avion de luptă, gândiți-vă din nou.

Au apărut imagini și un videoclip care înfățișează o aeronavă comercială efectuând o decolare aproape verticală. Aeronava părăsește pista și se îndreaptă vertiginos în poziția verticală în timp ce persoanele care asistă, cel mai probabil, se așteaptă la ce-i mai rău.

Aeronava despre care vorbim este un Airbus A350 – 900XWB, cu motoare Rolls-Royce.

Acrobațiile au fost surprinse în cadrul convenției Innovation and Leadership in Aerospace (ILA), în Berlin, în cursul lunii aprilie.

Avionul care a efectuat acrobația este folosit pentru evenimente aviatice, curse comerciale dar și pentru testarea anumitor elemente inovative din cabină. Informațiile au fost remise de website-ul thepointsguy.com.

Citiți și despre majorarea producției de aeronave Airbus A320.

Videoclipul a fost urcat pe YouTube și a strâns peste 644 de mii de vizualizări în ultima săptămână.

Airbus descrie A350-900-le ca fiind o operă de artă.

Compania a adăugat:

„Acest jetliner găzduiește 325 pasageri într-o configurație standard de trei clase, iar confortul și facilitățile sale de ultimă oră asigură că toți cei de la bord se bucură de un zbor plăcut. Ca și în cazul tuturor modelelor A350 XWB, fuselajul său este construit din plastic armat cu fibră de carbon. Consumă mai puțin combustibil, poate fi întreținut cu mai multă ușurință și este mai rezistent la coroziune.”

Aeronavele Airbus A350 există în flota companiiloe aeriene Delta Air Lines, Finnair și Qatar Airways, printre altele.

Qatar a preluat recent noul model A350-1000, care ar putea fi cel mai confortabil avion pentru călătorii pe distanțe lungi – chiar și pentru călătorii de la clasa economy.

Lufthansa Group a comandat 16 aeronave Airbus și Boeing.

În cabina sa există milioane de lămpi cu LED-uri care ajută la ameliorarea oboselii cauzate de diferențele de fus orar. Filtrele speciale din cabină ventilează aer proaspăt la fiecare două până la trei minute. Acest avion zboară la cea mai mică altitudine de croazieră de pe piață – aproximativ 1829 metri.

← Close