Lufthansa Group a comandat 16 aeronave Airbus și Boeing

Andrei Beldiman, 08 mai. 2018

Lufthansa Group va plasa o comandă prin care va achiziționa 16 aeronave noi. Astfel flota sa se va mări cu avioane marca Airbus, dar și Boeing.

Comanda plasată de Lufthansa Group pentru cele 16 aeronave Airbus și Boeing are o valoare de aproximativ €2.1 miliarde ($2.5 miliarde) conform prețurilor de listă.

Lufthansa va achiziționa 12 aeronave din familia Airbus A320, două avioane Boeing 777-300ER și două aeronave 777 Freighter.

Lufthansa este printre companiile aeriene afectate de întârzierile de livrare ale aeronavelor Airbus A320neo, o versiune a celui mai bine vândut avion cu motoare noi. Ca urmare a redus parțial planurile de creștere a companiei.

Prin urmare, intenționează să comande până la șase din versiunea mai veche a avionului, A320ceo, în funcție de disponibilitate.

Compania Lufthansa are nevoie de avioane, deoarece se află în plin proces de extindere a capacității în acest an, în principal prin intermediul companiei sale low-cost, Eurowings. Lufthansa Group urmărește să acopere decalajul produs în urma prăbușirii rivalului local, Air Berlin.

“Planul este de a le instala deja la Lufthansa anul acesta, pentru a compensa întârzierile de livrare pentru aeronavele Airbus A320neo”, a declarat Lufthansa într-o declarație. De asemenea, a declarat că va schimba șase comenzi pentru A320neo, plasate deja.

Citiți și despre un avion al companiei Lufthansa, care a aterizat doar cu un motor în funcțiune.

În total, comenzile pentru cele 16 avioane au un preț de listă combinat de aproximativ 2,1 miliarde de euro. De obicei cumpărătorii negociază anumite reduceri. Achiziția a fost aprobată de consiliul de supraveghere al grupului, în timpul zilei de luni, 7 mai.

Împreună cu modelul A320, comanda include două avioane Boeing 777-300ER pentru zboruri de lungă distanță, pentru filiala sa SWISS.

Acestea sunt așteptate să intre în serviciu la începutul anului 2010. Comanda conține și două aeronave Boeing 777F pentru Lufthansa Cargo, care vor înlocui avioane MD-11, mai vechi.

Citiți și despre zborurile suplimentare cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal.

Ambele SWISS și Lufthansa Cargo au raportat rezultate trimestriale îmbunătățite luna trecută. Lufthansa a declarat că noua comandă de aeronave reflectă succesul lor economic.

Comenzile de 777 vor fi, de asemenea, un impuls pentru Boeing, care luna trecută au spulberat preocupările legate de producția jetliner-ului.

Aeronavele vor fi livrate până în 2022. Comenzile nu ar trebui să aibă niciun impact asupra planurilor de investiții ale companiei Lufthansa pentru anul 2019, a afirmat compania într-o declarație.

← Close