Un avion Lufthansa a zburat doar cu un motor în funcțiune

Andrei Beldiman, 07 mai. 2018

Un avion Lufthansa a fost implicat într-un incident aviatic. Unul dintre motoare a fost oprit în zbor de către echipaj.

Sursa: bilder.t-online.de

O aeronavă Airbus A321-100, înregistrată D-AIRK, aparținând companiei aeriene Lufthansa, a fost implicată într-un incident aviatic.

Avionul efectua zborul LH-2462 din Munich (Germania) către Helsinki (Finlanda). La bord se aflau 158 de pasageri.

Avionul se afla în sudul Berlinului, în Germania, când echipajul a fost nevoit să oprească unul dintre motoare. Astfel, motorul drept a fost oprit, iar aeronava a trebuit să își schimbe traiectoria către Aeroportul Berlin Tegel.

Citiți și despre cele mai valoroase companii aeriene din lume.

Din fericire aterizarea a fost efectuată în condiții optime de siguranță. Aeronava a aterizat pe pista 08L după 20 de minute de la oprirea motorului drept.

Reprezentanții aeroportului au raportat că aeronava a aterizat cu un singur motor aflat în funcțiune. Compania aeriană Lufthansa a confirmat că avionul a aterizat în siguranță. Nici un pasager nu a fost vătămat.

O altă aeronavă a înlocuit Airbusul A321-100. Pasagerii au ajuns în Helsinki cu o întârziere de 3 ore.

Aeronava al cărui motor drept a fost oprit, se află de 5 ore pe aeroportul din Berlin. Avionul este în funcțiune de 24 de ani.

Cauzele care au determinat echipajul să închidă motorul drept nu au fost dezvăluite.

Lufthansa va suplimenta zborurile către Rusia cu ocazia desfășurării Campionatului Mondial de Fotbal.

Competiția va avea loc între 14 iunie și 15 iulie. Lufthansa Group va oferi 85 de zboruri suplimentare spre Rusia. În plus, pe data de 12 iunie, echipa națională a Germaniei va fi transportată la Moscova la bordul aeronavelor Lufthansa. Citiți mai multe AICI.

De asemenea Lufthansa a anunțat deschiderea a 4 rute noi de pe Aeroportul din München către Beijing, Hong Kong, Los Angeles și Singapore. Compania germană va opera zborurile cu avioane de tip Airbus A380, iar în Singapore Lufthansa a programat aeronave Airbus A350.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close