O companie aeriană israeliană a fost acuzată de discriminare

Andrei Beldiman, 25 iun.. 2018

O companie aeriană israeliană a fost acuzată de tratament preferențial după ce a mutat două femei de pe locurile lor din avion. Cererea a fost făcută de un grup de bărbații ultra-ortodocși care au refuzat să stea lângă ele.

Grupul de bărbați a refuzat să discute problema cu stewardesele pe motivul că și ele sunt femei.

Zborul companiei aeriene El Al din new York către Tel Aviv a fost întârziat mai mult de o oră.

Când stewardesele au încercat să discute cu bărbații, aceștia au refuzat pe motiv că și ele sunt femei.

Incidentul s-a întâmplat după ce anul trecut, o femeie a intentat proces împotriva companiei aeriene pentru că a fost mutată de la locul ei din același motiv.

Citiți și VIDEO. Incident aviatic. Pasagerii sar de pe aripa avionului pentru a-și salva viețile

În respectivul caz, Curtea Supremă a Israelului a decis că solicitarea unui pasager pentru a-și muta locul, în funcție de sex, este o formă de discriminare.

Unul dintre pasagerii aflați la bord a relatat incidentul în social-media.

În timpul incidentului din această săptămână, o persoană care pretinde că s-a aflat la bordul avionului, Khen Rotem, a descris cu lux de amănunte desfășurarea evenimentelor pe Facebook: “Toți bărbații din echipajul de zbor, cu excepția căpitanului, se ocupă acum doar de acest incident în loc să se pregătească pentru decolare.”. Descrierea a fost postată pe rețeaua de socializare, conform The Times of Israel.

El a adăugat că, în cele din urmă, un vârstnic american și tânăr israeliean au schimbat locurile cu cele două femei, permițând avionului să-și înceapă călătoria.

Citiți și Incident aviatic. 17 persoane afectate din cauza unui miros ciudat

Dl. Rotem a descris unul dintre bărbați ca fiind “în mod special devotat”. Bărbatul a dezvăluit cum a ajuns în avion cu ochii închiși și i-a ținut închiși pe durata zborului. Motivul a fost evitarea contactului vizual cu femeile aflate la bord.

Într-o declarație, compania aeriană El Al și-a cerut scuze pentru “neplăcerile” cauzate pasagerilor.

“Orice discriminare împotriva pasagerilor este absolut interzisă. Însoțitorii de zbor El Al fac tot ce pot pentru a oferi servicii unei largi varietăți de pasageri cu diferite cereri și fac tot ce le stă în putere pentru a încerca să-i ajute pe toți”.

← Close