Incident aviatic. 17 persoane afectate din cauza unui miros ciudat

Andrei Beldiman, 28 mai. 2018

17 persoane au fost tratate și una dusă la spital în urma unui incident bizar la bordul unei aeronave. Un miros ciudat a provocat stare de rău mai multor pasageri.

Zborul companiei Frontier Airlines din San Diego către Tulsa a deviat de la ruta inițială și a aterizat în Phoenix.

Un miros ciudat a pătruns în cabină în timp ce aeronava era la altitudine de croazieră. 17 persoane s-au simțit rău și un pasager a fost transportat la spital. Este al 2-lea incident de acest fel în ultima săptămână pentru compania aeriană Frontier.

Aeronava Airbus A320 a decolat de pe Aeroportul Internațional din San Diego la ora 6.50 dimineața, duminică, 27 mai. Zborul trebuia să dureze aproximativ 3 ore. După doar o oră aeronava a trebuit să facă o aterizare de urgență pe Aeroportul Internațional Phoenix Sky Harbor.

Citiți și despre incident aviatic: 127 pasageri debarcați de urgență, 3 răniți.

Personalul medical aeroportuar a consultat cele 17 persoane care au afirmat că se simt rău din cauza mirosului de la bord.

Un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost transportat la spital pentru tratament suplimentar.

Pasagerii au declarat că mirosul ciudat a trecut prin cabină și apoi a dispărut, conform AZCentral.com. Compania aeriană investighează cauza incidentului.

De asemenea compania Frontier Airlines a declarat că siguranța pasagerilor este pe primul loc. De aceea a fost luată decizia de a ateriza de urgență în Phoenix după ce un miros ciudat a fost detectat de unul dintre însoțitorii de zbor.

Citiți și despre incident aviatic: un bărbat a lovit 3 oameni și a forțat ușa avionului.

Procedura standard presupune că orice pasager care solicită o evaluare medicală va primi una pe gratis.
Frontier a afirmat că a dăruit fiecărui pasager un voucher de $200 și cazare gratuită la hotel. Aceștia au luat un nou zbor astăzi dimineață, către destinația finală, Tulsa.

Incidentul este asemănător cu un altul care a avut loc cu o săptămână în urmă.

Acesta a avut loc pe aceeași rută, dar avionul zbura dinspre Tulsa, Oklahoma, către San Diego. Aeronava a efectuat o aterizare de urgență în New Mexico din cauza unui miros ciudat resimțit la bord.
Compania Frontier Airlines a aterizat pe Aeroportul Internațional Albuquerque Sunport, pe 20 mai.

Nu au fost raportate cazuri de persoane cărora să le fi făcut rău. Cei 129 de pasageri și 6 membrii ai echipajului au aterizat în siguranță.

← Close