Număr record de arme confiscate pe un aeroport din America

Andrei Beldiman, 17 iun.. 2018

Autoritățile aeroportuare au declarat că numărul de arme confiscate pe un aeroport din America a atins un prag record.

108 pasageri au vrut să transporte arme de pe Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson Atlanta în 2018.

Mare parte din armele confiscate erau încărcate. Cei 108 pasageri au încercat să le strecoare în afara orașului, prin intermediul punctelor de control, în 2018. Doar în luna mai au fost confiscate 30 de arme, conform publicației USA Today. Informațiile au fost făcute publice pe 7 iunie 2018.

Armele confiscate pe aeroportul din Atlanta se adaugă la cele confiscate de Administrația Statelor Unite ale Americii pentru Securitatea Transporturilor din toate aeroporturile țării. Totalul se ridică la peste 1700 de arme găsite în aeroporturile din SUA până în prezent, în 2018. În 2017, agenția a confiscat un record 3,391 de arme pe aeroporturile din SUA.

Citiți și Amenințare cu bombă pe aeroportul din Houston

„Oamenii sunt atât de obișnuiți să aibă arme cu ei tot timpul”, a declarat purtătorul de cuvânt al TSA, Mark Howell. Acesta a adăugat că „nu există vreodată intenția de a o face în mod intenționat”.

Cei care transportă arme nedeclarate riscă amenzi între 3.900 și 13.ooo de dolari.

Greșeală sau nu, costul pentru introducerea unui punct de control al securității este ridicat. Infractorii care fac acest lucru pentru prima dată se confruntă de obicei cu o amendă de 3.900 de dolari americani. Amenzile pot ajunge până la 13.000de dolari americani. Guvernul deține, de asemenea, toate armele confiscate, care sunt adesea revândute la licitație.

Citiți și Amenințare cu bombă pe aeroport. Un bărbat gol pușcă a solicitat evacuarea

Georgia are legi deosebit de liberale cu privire la transportarea armelor de foc.

În plus, față de armele găsite în bagajele de mână, TSA poate, de asemenea, să rețină armele ambalate în bagajele verificate. Acestea vor fi confiscate dacă nu au fost declarate și închise într-o carcasă dură, separat de muniție.

← Close