Amenințare cu bombă pe aeroportul din Houston

Andrei Beldiman, 08 iun.. 2018

Amenințare cu bombă pe aeroportul din Houston. Pasagerii au fost evacuați. Forțele speciale au intervenit.

Un dispozitiv suspicios a cauzat panică pentru pasagerii de un aeroport american din Texas.

Forțele speciale au intervenit pentru a investiga. Evenimentul este al 2-lea de acest gen, după ce un incident asemănător a avut loc pe celălalt aeroport important din Houston.

O grenadă de jucărie găsită în bagajul de mână al unui cercetaș a pus pe fugă pasagerii din aeroport.

Evenimentul a avut loc în Aeroportul William P. Hobby, din Houston, Texas, SUA, în decursul dimineții de 7 iunie.

Reprezentantul Departamentului de Securitate de pe aeroport, Bill Begley, a afirmat că oamenii nu au fost lăsați să se apropie de punctul de control al bagajelor de mână până când autoritățile au determinat care este dispozitivul suspect. Angajații Transportation Security Administration au găsit un obiect foarte asemănător cu o grenadă. Nu este clad încă de ce acest obiect se afla în bagajul tânărului de 17 ani.

Citiți și VIDEO. Amenințare cu bombă în avion. Imagini uluitoare

Poliția din Houston a spus că tânărul nu va fi arestat dar poate primi o amendă.

Aeroportul Hobby este un hub pentru compania aeriană americană Southwest Airlines. 15 zboruri ale acesteia au fost întârziate din cauza evenimentului. Website-ul FlightAware a indicat întârzieri de o oră sau mai mult pentru zborurile care decolau sau aterizau pe aeroport imediat după momentul în care a avut loc incidentul.

Alarma a sunat la ora 4:35 dimineața. Sute de pasageri au fost evacuați imediat.

Un pasager aflat la fața locului a declarat pentru Fox News:

„Soția mea și cu mine așteptam la rând pentru scanarea bagajelor și să trecem prin detectorul de metale când un angajat al aeroportului a început să strige: ” Închide tot!”. Toată lumea era confuză. Apoi a venit ordinul de evacuare.”

Citiți și VIDEO. Amenințare cu bombă pe aeroport. Un bărbat gol pușcă a solicitat evacuarea

Inicdentul a avut loc la doar o zi după ce poliția a reținut un pasager neliniștit pe Aeroportul Bush Intercontinental, din Houston. Bărbatul a făcut unele afirmații conform cărora avea explozibili în bagajul său. Comentariile sale au determinat o patrulă a forțelor speciale să intervină și să închidă aeroportul pentru aproximativ o oră.

Cel puțin 1000 de oameni au fost afectați.

← Close