VIDEO. Amenințare cu bombă în avion. Imagini uluitoare

Andrei Beldiman, 07 iun.. 2018

Un bărbat din Sri Lanka a lansat o amenințare cu bombă în avion. Evenimentul a avut loc într-o aeronavă cu mai mult de 200 de pasageri.

Bărbatul era în Australia cu o viză de student. El fusese eliberat dintr-o instituție de boli psihiatrice în ziua incidentului.

ATENȚIE. Urmează imagini care pot avea un puternic impact emoțional.

Manodh Marks, în vârstă de 26 de ani, a fost cauza pentru care avionul care zbura pe ruta Melbourne – Kuala Lumpur, MH128, a fost nevoit să se întoarcă din zbor în Australia. Bărbatul a încercat în primă instanță să intre cu forța în cabina piloților.

Bărbatul care a amenințat că va detona o bombă, la bordul unui avion al companiei Malaysia Airlines, a fost arestat în Australia.

Pasagerul a fost preluat de autoritățile aeroportuare. El nu avea niciun echipament exploziv însă a fost descopert faptul că se afla sub influența drogurilor.

Citiți și despre: VIDEO. Amenințare cu bombă pe aeroport. Un bărbat gol pușcă a solicitat evacuarea.

Marks va fi deportat după ce va sta 12 ani în închisoare, a afirmat judecătorul Michael McInerney de la Curtea Supremă din Victoria, joi, 7 iunie.

Este pentru prima oară, în Australia, când o persoană este trimisă la pușcărie după ce a încercat să preia cu forța controlul unei aeronave. Incidentul a avut loc în luna mai 2017.

Zborul a aterizat după 15 minute din momentul în care bărbatul a fost restricționat de pasageri.

În timpul procesului a ieșit la suprafață faptul că inculpatul consumase metamfetamină pe drumul către aeroport.

La scurt timp după decolare, el a scos două elemente negre cu lumini intermitente. Mai târziu a fost arătat că ele erau un difuzor portabil și un acumulator.

“Am o bombă cu mine.” Marks a spus însoțitorilor de zbor, conform Fairfax Media.

“Vreau să vorbesc cu căpitanul. Vreau să vorbesc cu pilotul. Nu vă apropiați. Vreau să distrug aeronava. Voi distruge avionul.”

Citiți și despre: VIDEO. Incident aviatic. Pasagerii sar de pe aripa avionului pentru a-și salva viețile

După 5 minute Marks a fost pus la pământ de către pasageri, iar mâinile i-au fost legate.

Aeronava, un Airbus A330, a aterizat în condiții de siguranță. Amenințarea a pus presiune pe piloți și viețile pasagerilor au fost în pericol.

La momentul respectiv poliția din Australia a fost criticată aspru pentru timpul lung, de 90 de minute, în care a intervenit, după ce avionul a aterizat.

Marks va fi eligibil pentru eliberare după nouă ani de închisoare.

← Close