Incidente aviatice. Zeci de ore întârziere din cauza păsărilor

Andrei Beldiman, 04 iun.. 2018

Un număr din ce în ce mai ridicat de incidente aviatice au ca principală cauză păsările. Iată ultimele incidente produse la nivel global.

Pe 2 iunie o aeronavă Aibus A320-200 aparținând companiei aeriene Azerbaijan Airlines a fost afectată de lovitura unei păsări în timpul decolării.

Aeronava efectua zborul J2-80 din Istanbul (Turcia) către Baku (Azerbaijan). Avionul decolase de pe Aeroportul Ataturk, pista 35L, conform AeroInside. În timpul ascensiunii echipajul a raportat un incident care a implicat o pasăre. Aeronava s-a oprit din urcare și s-a întors pe aeroportul din Istanbul la 13 minute de la decolare. Aterizarea a fost efectuată în condiții de siguranță.

Aeronava a rămas la sol pentru aproximativ 10 ore. Zborul a ajuns la final, avionul ajungând în Baku, cu o întârziere de 10 ore.

Citiți și despre gestul unui pasager în timpul zborului, care i-a adus arestul.

Tot pe 2 iunie, un alt incident din cauza păsărilor a implicat o aeronavă a companiei aeriene Emirates Airlines.

Un Boeing 777-300 al companiei aeriene Emirates efectua zborul EK-620 din Dubai (Emiratele Arabe Unite) către Sialkot (Pakistan). Aeronava se apropia de 04 de pe aeroportul din Sialkot când o pasăre a fost aspirată într-unul dintre motoare. Echipajul a continuat coborârea și a aterizat în siguranță.

Citiți și despre un incident produs la bordul unui avion, care a dus la aterizarea de urgență a acestuia. Ce a făcut un pasager?

Cu toate acestea aeronava nu a fost capabilă să realizeze zborul de întoarcere. Acesta a fost anulat. Avionul a rămas la sol pentru 27 de ore. Apoi a decolat către Dubai, dar nu a intrat înapoi în service, nici la 8 ore după aterizare.

Cel de-al 3-lea incident aviatic cu păsări are în prim plan o aeronavă a companiei aeriene PIA Pakistan International Airlines.

Un Boeing 777-200, efectua un zbor din Manchester (Marea Britanie) către Lahore (Pakistan). Aeronava se apropia de aeroportul din Lahore când motorul stâng a înghițit o pasăre. Echipajul a continuat coborârea. O brigadă de mecanici au fost trimiși pentru a repara motorul. Două părți ale acestuia au necesitat înlocuirea.

Aeronava a rămas la sol pentru aproximativ 10 ore. Apoi a decolat către Aeroportul Internațional London Heathrow.

← Close