Incident aviatic Vietnam Airlines. Un avion a aterizat pe o pistă neterminată

Andrei Beldiman, 30 apr.. 2018

Incident aviatic Vietnam Airlines: o aeronavă A321 a companiei aeriene a fost implicată într-un incident aviatic grav.

Autoritatea Aeriană Civilă din Vietnam investighează un incident grav în care a fost implicat un Airbus A321 al companiei Vietnam Airlines.

Aeronava a aterizat pe o pistă care încă se afla în construcție.

Incidentul s-a întâmplat la Nha Trang, pe 29 aprilie, la ora locală 14:53. Aeronava a aterizat incorect pe ceea ce va deveni în cele din urmă pista 02R, spre deosebire de pista 02, care va deveni pista 02L, spune Autoritatea Aeriană Civilă din Vietnam.

Aeronava a operat zborul VN7344 din Ho Chi Minh City. Niciunul dintre cei 196 de pasageri și șapte membri ai echipajului nu a fost rănit în incident.

Din informațiile apărute în media a rezultat faptul că înmatricularea aeronavei este VN-A613, dar compania aeriană nu a confirmat încă acest lucru. Flight Fleets Analyzer (site-ul care furnizează cele mai sigure date despre flote) arată că VN-A613 a fost livrat în august 2015. De asemenea aflăm că este alimentat de două motoare V2500 International Aero Engines.

Din informațiile apărute în media, reiese că au fost observate urme ale degradării fuselajului aeronavei.

În plus, vârfurile unora dintre lamelele unui motor arată ca și cum au fost folosite foarte mult timp și au nevoie să fie înlocuite.

Din aceeași cauză, unul dintre motoarele unui avion care aparținea companiei aeriene Southwest Airlines, a explodat luna trecută, în timpul zborului. În urma incidentului o femeie și-a pierdut viața și mai mulți pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un alt incident aviatic a avut loc în timpul unui zbor Air India din Amristar către Delhi. O fereastră s-a desprins din cauza turbulențelor foarte puternice. 240 de pasageri ai companiei Air India au trăit clipe de teamă intensă. Una dintre ferestrele unui avion Boeing 787 Dreamliner s-a desprins în timpul zborului. Cauza acestui incident au fost turbulențele puternice.

← Close