Incident aviatic. Un avion al companiei Lion Air a ieșit de pe pistă

Andrei Beldiman, 30 apr.. 2018

Un avion al companiei Lion Air a fost implicat într-un incident aviatic. 174 de pasageri se aflau la bord când avionul a ieșit de pe pista de aterizare.

Aeronava 737-800 a alunecat pe pista de aterizare din cauza ploii.

Avionul companiei Lion Air, un Boeing 737-800, a deraiat de pe pista de aterizare și s-a oprit într-o porțiune de pământ moale. Aterizarea a fost făcută în condiții meteo precare. Ploaia din abundență a contribuit la alunecarea avionului. Acest incident aviatic s-a produs pe aeroportul Jalaluddin, din provincia Gorontalo, pe 29 aprilie.

Aeronava, înregistrată PK-LOO, opera un zbor pe ruta Makassar-Gorontalo. La bordul ei se aflau 174 de pasageri și 7 membrii ai echipajului, atunci când incidentul a avut loc. Evacuarea a fost făcută cu ajutorul topoganelor de urgență. Doi dintre pasageri au avut nevoie de asistență medicală.

Rapoartele mass-media locale spun că avionul a depășit sfârșitul pistei înainte de a se opri pe un teren moale. Imaginile de pe social media arată că aeronava CFM International CFM56 se odihnește în noroi.

Transportatorul indonezian spune că, în timp ce ploua, vizibilitatea pe aeroportul indonezian îndeplinea cerințele de aterizare.

Aeroportul este închis temporar, iar Lion Air lucrează pentru a scoate aeronava din noroi.

Autoritățile indoneziene investighează, de asemenea, incidentul.

Flight Flight Analyzer arată că aeronava construită în 2014 este deținută și administrată de SMBC Aviation Capital.

Lion Air este o companie aeriană low-cost indoneziană. Are sediul în Jakarta, Indonezia. Lion Air este cea mai mare companie aeriană privată din țară, cea de-a doua companie aeriană low-cost din Asia de Sud-Est, după AirAsia, și a doua companie aeriană din Indonezia. Compania aeriană operează rute interne și internaționale, care leagă diferite destinații din Indonezia de Singapore, Filipine, Malaezia, Thailanda, Australia, India și Arabia Saudită. De asemenea are și rute charter către China, Hong Kong, Coreea de Sud și Macao. Compania operează mai mult de 630 de zboruri pe zi.

← Close