IAG lansează o nouă companie aeriană low-budget cu baza în Viena

Andrei Beldiman, 28 iun.. 2018

Societatea-mamă a British Airways, IAG, a uimit piața aviației. Aceasta a lansat o nouă companie aeriană subsidiară cu sediul în Viena, cu o preaviz de mai puțin de trei săptămâni înainte de începerea zborurilor.

Noua companie aeriană se numește Anisec.

Această mișcare este văzută ca o provocare pentru compania Laudamotion, o companie aeriană austriacă existentă. Ryanair deține un procent de 75% din acțiuni. Totodată lansarea noii companii Anisec ar putea declanșa un război tarifar masiv.

Zborurile Anisec, sub emblema Level, compania-soră British Airways, vor începe în data de 17 iulie.

Citiți și Noul avion supersonic Boeing va parcurge distanța Australia – Europa în 5 ore

Biletele de avion pentru primele zboruri între Gatwick, Marea Britanie și Viena, Austria pornesc de la £23 pe segment. În aceeași zi vor fi lansate și zborurile între Viena și Palma de Mallorca, Spania.

În următoarele patru săptămâni, zboruri din Viena vor fi lansate către șase destinații spaniole și trei orașe din Italia, precum și din Paris, Dubrovnik și Larnaca, Cipru. Ultimele două rute oferă oportunități de conectare pentru călătorii britanici din Gatwick via Viena.

Noua companie aeriană utilizează avioane Airbus A321 – avioane mai mari decât cele folosite de către alte companii aeriene low-cost.

Capacitatea maximă va fi de 210 pasageri pe zbor, comparativ cu un maxim de 186 pentru avioanele folosite de easyJet și 189 pentru Ryanair.

Willie Walsh, Director Executiv IAG, a declarat: “Lansăm această nouă companie aeriană pentru a oferi consumatorilor austrieci mai multe opțiuni de zbor în Europa.”

IAG are deja o companie aeriană low-cost, Vueling, cu sediul la Barcelona.

Citiți și Delta Air devine prima companie aeriană care va dispune de cabina ATMOSPHÈRE

Cu atât de mulți turiști care deja au rezervat zborurile pentru vacanța de vară, lansarea unei companii aeriene cu doar 19 de zile preaviz este un lucru neobișnuit. Un purtător de cuvânt al IAG a declarat: “Suntem atât de încrezători că noua operațiune va fi un succes, că biletele vor fi vândute precum niște prăjituri fierbinți”.

IAG deține, de asemenea, o mică parte din acțiunile companiei aeriene Norwegian. Ultima ofertă pentru preluarea întregii companii a fost respinsă.

← Close