Noul avion supersonic Boeing va parcurge distanța Australia – Europa în 5 ore

Andrei Beldiman, 27 iun.. 2018

Noul avion supersonic Boeing ar putea zbura la o viteză de 6.600km/oră. Acesta a fost prezentat în cadrul unei conferințe desfășurate la Institutul American de Aeronautică.

Pasagerii vor putea ajunge din Australia în Europa în doar 5 ore.

Compania Boeing crede că noul avion va putea fi folosit atât în scopuri militare cât și pentru transportul pasagerilor.

Datorită vitezei mari la care ar putea zbura, distanța New York – Londra va fi parcursă în 2 ore. Avionul va avea o viteză de aproape 5 ori mai mare decât viteza sunetului.

Conceptul noi aeronave a fost prezentat la Institutul American de Aeronautică și Aviație din Atlanta, în cadrul unei conferințe.

Citiți și Experții au răspuns la întrebările despre zbor pe care cu toții ni le punem

Decizia vine în urma scoaterii din funcțiune a avioanelor Concord în 2003.

Avionul supersonic ar fi mai mare decât unele dintre avioanele de afaceri deja propuse, dar nu la fel de mare precum avioanele convenționale sub-sonice.

„Suntem încântați de potențialul tehnologiei hipersonice de a conecta lumea mai repede decât până acum”, a declarat Kevin Bowcutt, tehnician senior și om de știință.

Se pare că noul proiect Boeing se află în competiție cu programul SpaceX al lui Elon Musk.

Diferența majoră este intenția lui Musk de a folosi rachete suborbitale, pentru transportul civililor, mai degrabă decât a avioanelor de transport.

Racheta, spune el, ar fi în măsură să ducă oameni oriunde în lume în mai puțin de 30 de minute.

Intenția lui este să folosească SpaceX pentru a transporta o navă spațială pe orbită, în jurul Pământului.

Citiți și SpaceX amână lansarea rachetei Block 5

Atât nava spațială, cât și racheta sunt în prezent doar teoretice și în stadii de dezvoltare. Cu toate acestea Musk a declarat publicului, la o conferință a industriei spațiale, la începutul anului, că speră să înceapă construcția rachetei în următoarele șase până la nouă luni.

Inginerii companiei Boeing dezvoltă în prezent tehnologia care va permite companiei să progreseze prin intermediul noului avion supersonic.

Conform Boeing, cel mai probabil această metodă de călătorie aerienă va putea fi disponibilă pentru pasageri în următorii 20-30 de ani.

← Close