Greva aeriană din Franța a fost suspendată

Andrei Beldiman, 20 iun.. 2018

Greva aeriană din Franța care urma să înceapă sâmbătă, 23 iunie, a fost suspendată.

Membrii sindicatului Air France au suspendat greva de 4 zile.

Sindicatele au organizat deja în acest an greve timp de 15 zile. Disputele asupra salariilor au costat compania aeriană aproximativ 350 milioane de lire sterline. Directorul Air France KLM și președintele Jean-Marc Janaillac au demisionat luna trecută după ce personalul a respins ultimele oferte făcute de către aceștia.

Air France a numit-o temporar pe Anne-Marie Couderc în funcția de președinte până când postul va fi ocupat definitiv în luna iulie.

Citiți și Compania Tarom angajează. Descoperiți posturile vacante

Couderc s-a întâlnit cu reprezentanții sindicatelor săptămâna trecută pentru a determina măsurile pe care compania aeriană trebuie să le ia pentru a soluționa litigiul și a prezentat concluziile sale consiliului de administrație, pe 14 iunie.

Sindicatele și consiliul Air France au convenit că nu vor mai avea loc discuții cu privire la salarizare până când un nou CEO va prelua mandatul.

Mai multe companii aeriene au avertizat în privința grevelor din vara lui 2018.

Cu câteva zile în urmă mai multe companii aeriene, printre care Ryanair și Wizz Air, preveneau pasagerii în privința grevei ce urma să aibă loc în acest weekend. Companiile își cereau scuze în avans pentru zborurile care vor fi întârziate sau anulate din cauza grevelor personalului de control al traficului aerian din Franța, dar și din Spania sau Grecia.

Citiți și Rute noi Wizz Air și prețuri de la 69RON pe segment

În luna mai, 2018 peste 117.000 de zboruri au fost amânate din cauza lipsei de personal și a grevelor. Peste 56.000 de zboruri au fost amânate mai mult de 15 minute, de patru ori mai mult decât în mai 2017. Întârzierile din cauza vremii nefavorabile au reprezentat 39% (45.000 de zboruri), o creștere de patru ori a celor 11.000 de întârzieri meteorologice din mai 2017.

De asemnea controlorii de trafic aerian din Spania sunt nemulțumiți.

Aceștia spun că programul pe care îl au este foarte obositor, cu lucru în ture, sub presiune mare în mod constant. Mii de zboruri către și din Spania pot fi anulate sau întârziate în această săptămână.

← Close