Avertizare Ryanair – Greva controlorilor de trafic aerian din vestul Europei

Andrei Beldiman, 15 iun.. 2018

Avertizare Ryanair – compania aeriană low-cost trage un semnal de alarmă în privința viitoarelor posibile greve ale controlorilor de trafic din Europa.

În această dimineață o nouă grevă a controlorilor de trafic aerian a afectat zborurile Ryanair către Spania și Franța.

Compania aeriană Ryanair a postat pe Facebook, în urmă cu o oră, următorul mesaj:

“Problemele cu personalul de trafic aerian din Franța și Spania au cauzat întârzieri la 10 zboruri (2%) din primul nostru val de 440 de decolări în această dimineață. Regretăm cu sinceritate aceste întârzieri care nu sunt justificate și facem tot posibilul pentru a limita impactul lor asupra celorlalte zboruri din timpul zilei. Clienții din zborurile afectate au fost notificați prin SMS și e-mail.

Citiți și Italia amendează Ryanair pentru anularea masivă a zborurilor în 2017

Din cauza unei alte greve a controlorilor de trafic aerian din Franța, în acest weekend, Ryanair regretă să informeze clienții că un număr de zboruri au fost anulate. Toți clienții afectați vor fi contactați prin e-mail și mesaje text și informați despre opțiunile pe care le au.”

Comentariile lăsate la postarea companiei spun că lipsa personalului pentru controlul traficului aerian este doar o scuză inventată de Ryanair.

Alții întreabă de ce doar zborurile companiei low-cost sunt afectate. Nu în ultimul timp un comentariu explică faptul că timpul necesar pregătirii unui controlor de trafic aerian este îndelungat. În Franța există o criză de personal în acest domeniu.

Ryanair a solicitat o acțiune urgentă din partea Comisiei Europene și a guvernelor europene pentru a opri deteriorarea alarmantă a serviciilor controlorilor de trafic aerian din Europa în cursul lunilor mai și iunie și pentru a preveni o catastrofă în această vară.

Citiți și Compania care administrează aeroporturile din Paris va fi privatizată

În luna mai, 2018:

Peste 117.000 de zboruri au fost amânate, 61% dintre ele (peste 71.000 de zboruri) din cauza lipsei de personal și a grevelor.
Peste 56.000 de zboruri au fost amânate mai mult de 15 minute, de patru ori mai mult decât în mai 2017.
Întârzierile din cauza vremii nefavorabile au reprezentat 39% (45.000 de zboruri), o creștere de patru ori a celor 11.000 de întârzieri meteorologice din mai 2017. Sursa: traveldailynews.com

Pentru situația zborurilor companiei Ryanair, recomandăm să verificați ultimele noutăți pe site-ul oficial al companiei aeriene.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close